Prijava

Vaša prijava

Gorička oporba tražila nadopunu dnevnog reda, SDP napustio sjednicu Gradskog vijeća

[]

23. sjednica gradskog vijeća Grada Velike Gorice započela je zahtjevima oporbe za nadopunom Dnevnog reda, ali i prigovorima na postojeći.

-Za teme koje ste predložili postoji interes javnosti, ali to su servisne informacije. Postoji tema koja je puno bitnija, a to je funkcioniranje grada u ovim izvanrednim okolnostima, a tu ste temu potpuno zaobišli i nije na dnevnom redu. Imamo  puno aktualnih tema, ali mi se stalno bavimo istima. – rekao je Tomislav Jakovljević iz Živog zida.

Još prije nekoliko dana vijećnici MOST-a tražili su uvrštenje dvije točke koje se tiču izvještaja o Aglomeraciji i stanja u javnom prijevozu.

-Mislimo da je trenutak da se kaže kakvo je aktualno stanje u Gradu, vidljivo je da puca svuda, želimo vidjeti taj ugovor koji ste potpisali sa ZET-om, ili još gore gradonačelnikom Milanom Bandićem. Mi ovakav dnevni red nećemo podržati.- istaknuo je Damir Slojšek.

-Mi ovdje nismo izabrani od građana da guramo glavu u pijesak, da se pravimo da je sve u redu. Stanje u gradu je alarmantno, guramo prema 150 milijuna kuna minusa u Proračuna, nađemo se nakon toliko vremena i onda idemo po onim točkama koje jesu bitne, ali ljudi, kuća gori, a brinemo da škripe vrata u podrumu. – rekao je Alan Šembera.

Još jednu točku dnevnog reda koja bi se odnosila na aktualnu političku i gospodarsku situaciji u Velikoj Gorici, predložio je vijećnik SDP-a Damir Šimunić.

-Grad Velika Gorica se našao u najvećoj krizi i aferi u svojoj povijesti. Ne bismo smjeli olako prijeći preko toga, situacija je da nam je u istražnom zatvoru gradonačelnik, do jučer je tamo bio predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe sa svoje dvije suradnice, a to je poduzeće koje je nositelj Aglomeracije, najvećeg projekta ovog grada. To su teme koje zanimaju i ovo predstavničko tijelo i građane. Molim da se o tome danas raspravi, da se ta toćka uvrsti u dnevni red, da vijećnici kažu što misle, te tako pošalju poruku građanima. Ukoliko ta točka ne bude uvrštena, vijećnici SDP-a neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća.”

-Ovaj postojeći dnevni red su tehničke točke, mi tražimo ispred građana Velike Gorice da dobijemo informaciju i sigurnost tko zapravo sada vodi ovaj grad, kakvi su odnosi, to nas zanima.- dodao je Marijo Zdelar.

Igor Horvačić, HSS također je zatražio da se u dnevni red uvrsti točka o aktualnom stanju u gradu.

-Veliki su novci i veliki projekt u pitanju. Zar mi nemamo nikoga u gradu tko bi važne poslove mogao kvalitetno odratiti nego tražimo dalje? Ovo sa ZET-om isto nije normalno, s tim novcem koji tamo dajemo mi možemo imati svoje autobuse i zaposliti svoje ljude.

Darko Bekić iz HDZ-a nazvao je sve navedeno sa strane oporbe politikanstvom, te istaknuo kako se oporba razgolitila i kako su maske pale.

Iz vladajuće koalicije nedavno je istupio HSP, čiji je zastupnik Lucijan Maslać potvrdio da se slaže sa stavovima oporbe i rekao da je svjestan da u ovim trenutcima nikome nije lako.

-Iz političke perspektive treba razgovarati i ljudima reći tko i kako vodi Grad, pojasniti situaciju vezanu uz Aglomeraciju, nekako se čini da su se radovi usporili. S političke strane moramo znati na čemu smo, rekao je, te dodao da je i situacija sa ZET-om privremena, na tri mjeseca.