Prijava

Vaša prijava

Supersportski vikend u gradu: S košarke na nogomet, pa još i rukomet!

[]

Osim Zagreba, i dalje nema grada u Hrvatskoj u kojem egzistiraju prvoligaški klubovi u nogometu, košarci i rukometu, tri “najjača” momčadska sporta. Jedino Velika Gorica! Događali su se već vikendi u kojima bi svi pobjeđivali, i HNK Gorica, i KK Gorica, i HRK Gorica, a događaju se i vikendi kad su svi oni – doma. Ždrijeb se poklopio tako da je ovaj vikend upravo takav, pravi sportski. Iako, s obzirom na ono što nas očekuje, hladno bi mogli reći je i supersportski…

Sve kreće u subotu, od 17.30 sati, kad je zakazano podbacivanje lopte u ogledu Gorice i Zadra. Jedine su to dvije neporažene momčadi nakon dva kola domaćeg prvenstva, sudar klubova koji su međusobnim ogledom i zatvorili prošlu sezonu, prekinutu zbog korone. Tad je Gorica dobila utakmicu, pokazala da bi imala što reći u nikad odigranoj završnici prvenstva, ali u ovih šest mjeseci štošta se promijenilo. Samo četiri igrača iz prošle sezone ostala su u Gorici, a ništa manje promjena nije bilo ni u Zadru, na čiju klubu je u međuvremenu sjeo izbornik Veljko Mršić.

– Zadar je složio jednu jako dobru momčad, doveli su za trenera izbornika naše reprezentacije i pokazali jednu dozu ozbiljnosti, sigurno je da su kandidati za naslov prvaka. Ako je otišao Darko Planinić, to će im biti veliki minus za njih, iako su tu i dalje Bursać, Vuković i mlađi Planinić, igrači od kojih sigurno dolazi određena prijetnja. Ipak, mislim da će se i nas puno toga pitati. Smatram da smo trenutno možda i najuigranija ekipa, jer, složili smo roster puno prije od drugih, imali dosta vremena da pohvatamo sve što trener Sesar traži od nas i tu vidim veliku prednost za nas. Ja se nadam da će i Zadar osjetiti ono što je osjetio Split u prvom kolu i da možemo do pobjede – najavio je Mate Kalajžić, jedno od velikih ovosezonskih pojačanja.

Na košarci, nažalost, gledatelja neće biti, pa klub organizira zajedničko gledanje izravnog prijenosa u obližnjem Panadić Sportu, a kad utakmica završi, neće biti daleko prošetati do stadiona. I zauzeti svoje mjesto na tribini, jer na nogomet publika može, a u grad dolazi Hajduk. Derbi košarkaškog prvenstva tako će slijediti derbi nogometnog prvenstva, sudar drugoplasirane Gorice i trećeplasiranog Hajduka.

– Nije važno s kim igramo, mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da uzmemo sva tri boda. U skladu s tim, i protiv Hajduka idemo na pobjedu. Uz naše navijače to će biti puno lakše – pozvao je gledatelje i Krešimir Krizmanić, jedan od domaćih, goričkih igrača u sastavu hita dosadašnjeg dijela nogometne sezone.

Gorica i Hajduk kreću od 19.05 sati, bit će gotovi nešto prije 21 sat, i to će biti to od prvoligaškog sporta u subotu. Nastavak će uslijediti u nedjelju, s početkom u 19 sati, kad svoj ogled počinju rukometaši Gorice i Varaždina. U prvom kolu su Goričani bili fantastični i donijeli bodove s gostovanja kod riječkog Zameta (27-23), s legendarnim Renatom Sulićem u sastavu, a sad slijedi posebno opasan protivnik. Varaždinci su u prvom kolu sredili Umag s čak 12 golova razlike (29-17) i dolaze u Veliku Goricu s puno samopouzdanja. Gorica je, ponovimo to, nakon ispadanja iz Europe ostala bez Ćavara, Klarice, Srne i Laljeka, koji su otišli u PPD Zagreb…

Na ovu će utakmicu gledatelji moći doći, u ograničenom broju i uz pridržavanje svih mjera, ali svaki korak u smjeru normalizacije dobar je korak.