Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP oglasio se o napuštanju sjednice Gradskog vijeća

[]

Nakon što danas odlučili napustiti sjednicu Gradskog viječa, vijećnici SDP-a oglasili su se priopćenjem za javnost kako bi objasnili svoj postupak. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik Barišić, dijelovi gradske uprave i pojedina gradska trgovačka društva u središtu su najveće afere u povijesti Grada. USKOK sumnja da je gradonačelnik godinu dana namještao Krešimiru Peteku i njegovoj firmi poslove u projektima Aglomeracija – pročistač otpadnih voda, javna rasvjeta, reciklažno dvorište, da je manipulirao autoritetom gradonačelnika i skupštine gradskih trgovačkih društava, navodio suradnike i stranačke kolege na pogodovanja u javnoj nabavi. Trenutni epilog: gradonačelnik je u zatvoru, direktor i voditeljica EU projekata VG Vodoopskrbe su “naglo” izašli iz zatvora prije saslušanja svjedoka. Uz sve to, “klima” se i javni prijevoz jer Grad do posljednjeg dana važenja ugovora nije sa ZET-om postigao dogovor za slijedeću godinu.

Što poduzima gradska uprava? Obavještava građane da je sve u redu, da dužnost gradonačelnika obnaša drugi zamjenik Kolarec, a ne prvi, Ačkar, za kojega govore da je u sukobu s gradonačelnikom.

Što poduzima Gradsko vijeće? Predsjednik Karas saziva sjednicu i predlaže raspravu o prilagodbi klimatskim promjenama, naplati parkiranja i sl.! Kao dopunu dostavlja izvješće o stanju u VG Vodoopskrbi u kojem o pročistaču nema niti slova. Podsjećamo, pročistač je sastavni dio Aglomeracije, bez njega Aglomeracija nije u funkciji. Ugovor o izgradnji nije potpisan, zaustavio ga je USKOK. O aktualnoj situaciji u koju su gradonačelnik i “njegova družina” doveli Veliku Goricu, opet niti slova!

Gradsko vijeće je predstavničko tijelo građana. Građani pitaju kako se to upravlja njihovim novcem, kako to Grad funkcionira, što će biti s tim projektima, osjećaju gorčinu i prevaru. Govori se o korupciji, kriminalu, nanesenoj sramoti. U ovim okolnostima raspravljati o klimatskim promjenama i naplati parkiranja je ponižavajuće i podcjenjivačko.

Stoga je na sjednici SDP tražio dopunu dnevnog reda, raspravu o političkoj i gospodarskoj situaciji u Velikoj Gorici. HDZ, HSU, HSLS i Bandić Milan 365 zahtjev SDP-a su odbili.

Zahtijevamo odgovornost, ostavku gradonačelnika Barišića i njegovih suradnika, neovisnu reviziju i vještačenje svih postupaka u kojima je posao dobio Elektrocentar Petek. Ako gradonačelnik Barišić i suradnici ne osjećaju odgovornost, svoj sud dati će građani na lokalnim izborima.

Kao predstavnici građana, ne možemo sudjelovati u sjednici koja navlači maglu na kriminal, pa bio on i u pokušaju. Svojim prisustvovanjem ne želimo osnažiti dojam koji žele nametnuti HDZ i partneri, dojam da je “sve u redu i funkcionira”.

Ne želimo sudjelovati u “farsi” i iz tog razloga su vijećnici SDP-a napustili 23. sjednicu Gradskog vijeća.”