Prijava

Vaša prijava

Stampedo i Retrodukcija na festivalu “Craftyard B-strana”

[]

U sklopu Gastro Turopolja, 10. i 11. listopada, ljubitelji piva moći će posjetiti i 4. velikogorički Craft festival pod nazivom “Craftyard B-strana” na kojem sudjeluje sedam pivara sa više od 17 vrsta piva. U Goricu stižu pivovare Hrvačić, Mlinarić, Medvedgrad, Crafter’s te Lepi Dečki Brewery, Devetka i Varaždinsko pivo.

– Nazivi A-strana i B-strana izvorno dolaze od viniline 7-inčne gramofonske ploče, koja se počela proizvoditi 1950-ih godina, a nalazila se u mnogim domovima diljem svijeta, pa tako i u kolekcijama ploča naših roditelja… U čast svim B-stranama svih R’N’R albuma ikada ovom festivalu dajemo upravo to ime – poručuju organizatori.

Uz craft piva, posjetitelji će uživati i u glazbi. Osim DJ-a, u petak će nastupiti Stampedo, a Retrodukcija u subotu. Svirke počinju iza 20 sati.

– Novitet je ove godine i taj što će se po prvi puta na manifestaciji u Velikoj Gorici piće točiti u višekratnim plastičnim čašama. Posjetitelji Gastra će po kaucijskoj cijeni od 10 kuna moći podići svoju polipropilensku čašu s dizajnom našeg plavog žapca Jure i daleko prepoznatim motivima Velike Gorice. Pozivamo sve posjetitelje da tijekom trajanja velikogoričkog festivala crafta koriste svoje VG čaše, a po završetku festivala, čašu će moći vratiti i dobiti povrat kaucije ili jednostavno ponijeti sa sobom kao novi gradski suvenir – kažu iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Na Gastro stižu i Buvljakuše. U Eko kutku će izložiti second hand dječju robu i igračke koje će posjetitelji moći kupiti, a sva sredstva ići će u škrabicu za humanitarne svrhe. Buvljakuše peku i kolače i donose fine slastice, a sav prihod od prodaje ide za pomoć Josipu Filipoviću iz Petrovine koji je u nesreći ostao bez motorike ruku i nogu.

Podsjetimo, do 11. listopada traje i Gastro tjedan u goričkim restoranima jer ove godine Turistička zajednica, zbog posebnih epidemioloških mjera, nije organizirala Gastro Turopolja kakav smo navikli vidjeti.