Prijava

Vaša prijava

Golijada u Sesvetama: Gorica vodila 4-1 pa se spašavala i – prošla dalje!

[]

Kad se o nogometašima Gorice radi – postaje to već pravilo – ne može biti dosadno! Nakon što su dohvatili bod protiv Istre u 89. minuti s igračem manje, primili gol u 97. minuti utakmice s Osijekom i odradili onu nezaboravnu dramu u pobjedi protiv Hajduka, na red je došao i Kup. Protivnik drugoligaš, borba za ulazak među 16 najboljih, a drama opet nije izostala. Srećom po Goricu, nije izostala ni pobjeda, Goričani idu u osminu finala…

Počelo je idilično, dalo se pomisliti da će ovo biti ugodno poslijepodne za navijače Gorice u Sesvetama. Već u drugoj minuti Josip Mitrović je izborio prekršaj u lijepoj poziciji, a iz slobodnog udarca je za 1-0 pogodio Jiloan Hamad. Lopta je mekano prešla živi zid, domaći golman Marko Čabraja nije se stigao ni pomaknuti s mjesta, a već je bila u golu.

Već praktički u sljedećem napadu, nakon tri minute i deset sekundi nogometa, bilo je 2-0! Pogriješila je domaća obrana, golman Čabraja i branič Sabljo su se sudarili na vrhu šesnaesterca, do lopte je došao Mitrović i poslao je u praznu mrežu.

No prerano se opustila gorička obrana, pa je jednu neopreznost u 17. minuti kaznio Karlo Majić, Velikogoričanin u dresu Sesveta. Srećom po Goricu, već u 21. minuti zabio je još jedan igrač Sesveta, ali u vlastitu mrežu. Domagoj Sabljo ljevicom je zahvatio ubacivanje Muse Muhammeda s desnog boka i nehotice pogodio u rašlje vlastitoga gola za goričkih 3-1.

Nakon što je Josip Mitrović u 28. minuti zabio i svoj drugi gol, činilo se da je konačno sve gotovo, bez obzira što je i dalje bila rana faza utakmice. Međutim, naznake problema pojavile su se nakon pola sata igre, a epilog je stigao u 35. minuti. Prekršaj za žuti karton napravio je Joey Suk, u sjajnoj poziciji za dobrog izvođača slobodnjaka, a takvim se pokazao Luka Kožić. Pucao je nisko i zakucao u mrežu Kristijana Kahline.

Na odmor se otišlo s tih 4-2, uz četiri žuta kartona i još nekoliko dobrih šansi, prije svega za Goricu. Napravio je domaći trener dvije izmjene u svojoj obrani na poluvremenu i nakon toga je Gorica imala puno, puno više problema stvoriti nešto prema naprijed. Sesvećani su krenuli na sve ili ništa, a u utakmicu su se vratili u 59. minuti. Malekinušić je ušao u šesnaesterac Gorice, Marijan Čabraja startao na njega, a sutkinja Ivana Martinčić pokazala je na bijelu točku. Mihovil Geljić bio je precizan za 4-3 i početak drame.

Ozlijedio se u međuvremenu Steenvoorden, mijenjao je trener Dambrauskas, a Sesvete su tražile i četvrti gol. Imala je svoje situacije i Gorica, možda je i mogla doći do petoga gola, no puno je opasnije bilo pred vratima Kahline. Domaćin je stvarao šanse, pokušavao iz prekida, ali gorički kapetan bio je na razini, sve je to polovio i Gorica je otišla dalje. Teško, ali ništa drugo nije se zapravo ni moglo očekivati…

Nije Gorica podcijenila Sesvete, ne može se to reći, pogotovo s obzirom na to da su iz početne postave od standardnih prvotimaca izostali samo Kristijan Lovrić i Hrvoje Babec. Prije se tu radilo o gubitku energije u emotivno i fizički iscrpljujućem sudaru s Hajdukom prije četiri dana, ali i o vrlo dobrom protivniku, bez obzira na činjenicu da se radi o drugoligašu. Nakon svega, najvažniji je ipak prolazak dalje.

Pobjeda Gorice donijela je velikogoričkom nogometu povijesnu situaciju, koja kaže da su čak dva naša kluba među 16 najboljih u Kupu Hrvatske. U tome je već ranije uspio Kurilovec, koji je preko Vinogradara (6-0) došao do osmine finala, a sad je tu i Gorica. U osmini finala, i to se već zna, Goričani će igrati protiv Lokomotive, dok Kurilovec čeka spektakularan ogled s Bjeličinim Osijekom na Udarniku!