Prijava

Vaša prijava

Turopoljska udruga skauta TUR i ove godine organizirala memorijal u čast Tihomira Tomašića – Tihice “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”

[]

Memorijal u čast Tihomira Tomašića – Tihice i u spomen na ovog Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja, pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari, učinio je u subotu središnji gradski park, koji nosi ime doktora Franje Tuđmana, živim i razigranim.

Izviđački memorijal u Velikoj Gorici jedna je od rijetkih izviđačkih aktivnosti za djecu održanih prema planu ove godine, zbog opreza i straha od prijenosa zaraze koronavirusom. Zbog toga je i ove godine bio poseban. Bio je drugačiji dijelom zato što su organizatori tako htjeli, a većim dijelom zato što je situacija tome kumovala. Zbog očekivanog jesenjeg vala korone koji je zahvatio i brojne osnovne škole, na ovogodišnji memorijal nije došlo tridesetak izviđača iz Siska i još nekoliko udruga koje su najavile svoj dolazak. No, očekujući manji broj sudionika ove godine, organizator se nije dao pokolebati. Turopoljska udruga skauta „Tur“ organizirala je u sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici, devetu godinu zaredom, susret, igre i natjecanje izviđača na kome se okupilo stotinjak izviđača iz Zagreba, Samobora i Velike Gorice, a pridružili su im se i učenici Osnovne škole Jurja Habdelića.

10.10.2020., VELIKA GORICA,MEMORIJAL NITKO DA NE DOĐE,DO PRIJATELJ DRAG,/FOTO: TUROPOLJSKA UDRUGA SKAUTA TUR

Uspjeh ovogodišnjeg memorijala omogućilo im je i lijepo, sunčano vrijeme, tako da je bilo prekrasno vidjeti središnji gradski park ispunjen djecom u igri, šetnji i veselju. Natjecali su se na dvanaest poligona koji su od njih zahtijevali spretnost, brzinu, poznavanje izviđačkih vještina, orijentacije i rada s kompasom, kretanja po putnim znacima, vezanja čvorova i paljenja vatre, ali i sreću! O tome koliko će brzo obići sve poligone odlučivala je kocka, što je igri dalo još više zabave i napetosti, a izviđače, koji su pri svakoj aktivnosti imali na umu i poštivali su mjere zaštite od prijenosa koronavirusa, potaknula je na neprekidno kretanje i obavljanje radnih zadataka. Tako je sve bilo gotovo već oko 14 sati, kada su se okupili ispred znaka Volim Veliku Goricu, gdje su proglasili i nagradili pobjednike ovogodišnjeg memorijala.

IZVIĐAČI

10.10.2020., VELIKA GORICA,MEMORIJAL NITKO DA NE DOĐE,DO PRIJATELJ DRAG,/FOTO: TUROPOLJSKA UDRUGA SKAUTA TUR

U dodjeli zahvalnih poklona velikogoričkim učenicima pridružio im se nakratko i Ervin Kolarec, v.d. gradonačelnika i načelnik gradskog stožera Civilne zaštite, koji je čestitao Turovcima te je pohvalio njihovu provedbu memorijala i aktivnosti za djecu na otvorenom.

IZVIĐAČI

10.10.2020., VELIKA GORICA,MEMORIJAL NITKO DA NE DOĐE,DO PRIJATELJ DRAG,/FOTO: TUROPOLJSKA UDRUGA SKAUTA TUR

No, bitnije od toga, slažu se svi, bilo je družiti se, natjecati neovisno o tome tko će biti najbolji i provesti lijep dan na svježem zraku. Turovci za iduću jesen najavljuju 10. jubilarni memorijal u čast Tihomira Tomašića, koji će biti još kreativniji i zabavniji, a već idući vikend spremaju se u Dalmaciju, gdje će i ove jeseni dati svoj doprinos obnovi, odnosno ponovnom pošumljavanju opožarenih područja na splitskom području, kroz višestruko nagrađivanu kampanju Boranka, koju Savez izviđača Hrvatske s partnerima, Hrvatskim šumama i HGSS-om, provodi već treću godinu zaredom.

Galerija fotografija:

IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI
IZVIĐAČI