Prijava

Vaša prijava

Zračna luka Franjo Tuđman dobila certifikat za sigurnu zračnu luku u uvjetima COVID-19 pandemije

[]

Međunarodna zračna luka Zagreb prošla je program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, koji je razvilo Svjetsko vijeće zračnih luka (Airports Council International – ACI World). Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te dobila Certifikat: Airport Health Accreditation, u trajanju od narednih 12 mjeseci.

– Izuzetno smo ponosni na visoko postignuće u zahtjevnom procesu provjere upravljanja svim mjerama zaštite od COVID-19 infekcije u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Certifikatom “sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije” koju smo dobili među prvim zračnim lukama Europe, dokazali smo predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je svakako preduvjet postupnog oporavka prometa u zračnoj luci – istaknuo je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.