Prijava

Vaša prijava

Biblioteka Albatros pripremila pretisak vrijedne knjige Pavla Štoosa

[]

U prodaji je novi naslov biblioteke Albatros, pretisak knjige “O poboljšanju ćudorednosti kod svećenstva” pjesnika i hrvatskog domoljuba Pavla Štoosa. Kao župnik u Pokupskom, prijateljevanjem sa svojim istomišljenicima i župnikom Folnegovićem iz župe Vukovina, Pavao Štoos je ostavio neizbrisiv trag i u Turopolju.

– Pavao Štoos vrlo je značajno ime u hrvatskoj književnosti posebice zbog domoljubnih pjesama i narodnog osjećaja te borbe za boljitak svoga naroda. Njegova djela su svojim sadržajem vrlo provokativna, a u svojim razmišljanjima Štoos je čovjek ispred svoga vremena. Sačuvan je vrlo mali broj originalnog izdanja ove knjige, čime ovo djelo ima još veći značaj. Ovo izdanje je priredio i pogovor napisao Alojz Jembrih, koji je u njemu dao i stručan komentar Štoosova djelovanja kao pisca i domoljuba – kažu iz Pučkog otvorenog učilišta

Cijena prepiska knjige Pavla Štoosa “O poboljšanju ćudorednosti kod svećenstva” u pripremi Alojza Jembriha je 140 kuna, a možete je kupiti na blagajni Učilišta.