Prijava

Vaša prijava

Udarnik do pobjede u dramatičnoj završnici, Marija Kusanić brojala do 11

[]

U vikendu u kojem vlada “sportska redukcija”, budući da su svoje utakmice odgodili nogometaši Gorice i Kurilovca, a ranije i košarkaši Gorice, lopta ipak nije potpuno stala. Igrao se, recimo, rukomet. Ženski rukomet, u izvedbi rukometašica Udarnika, a konačan ishod je – sjajan! Udarnik je došao do druge pobjede u petom kolu u dramatičnoj utakmici, pri čemu su cure pokazale karakter koji oduševljava.

U grad je došla Senia, ekipa iz Senja, koja je doputovala bez bodova, pa se činilo da Udarnik ima veliku priliku u zaborav baciti neugodan poraz u Samoboru u prošlom kolu. I doista, tako je i bilo. Od početka su igračice trenera Tome Mesarova krenule jako, povele su četiri gola razlike u ranoj fazi utakmice (7-3), da bi se gošće brzo vratile u egal, a do odmora je Udarnik opet otišao na dva gola viška.

Međutim, Senia se nije dala, držao se rezultat u egalu sve do druge polovice nastavka, no tad je na scenu stupila Gabrijela Skrbin. Zabila je dva gola u nizu, pa četiri minute prije kraja još jedan za 28-26, što se pokazalo kapitalnom prednošću. Radile su gošće pritisak do posljednje sekunde, no u trenutku kad je na ulasku u posljednju minutu Tina Margeta, najbolja gostujuća igračica, promašila svoj prvi sedmerac u šestom pokušaju, bilo je jasno da će hrabre “udarnice” ovdje doći do bodova.

Prvo ime Udarnika u ovom je susretu bila Marija Kusanić, koji je bila precizna čak 11 puta, pri čemu je realizirala svih šest sedmeraca. Dora Sertić, Anja Vučićević i Katarina Gujić dodale su po četiri, a Anja Jambrešić tri, jednako kao i Gabrijela Skrbin, koja je sva tri svoja gola zabila u posljednjoj fazi utakmice.

S dvije pobjede i tri poraza Udarnik se drži u sredini drugoligaške ljestvice, a novi korak naprijed pokušat će napraviti u sljedećem kolu u Puli, gdje gostuju kod ŽRK Arene.