Prijava

Vaša prijava

Dinamovci iz Novog Čiča zaustavili Kupu

[]

Bez gledatelja nogomet je kao da plešete uz sestru. A upravo to nas izgleda čeka zbog najezde korone (opravdane mjere). Utakmica u Novom Čiču između Dinama Hidrel i Kupe iz Pokupskog pratilo je možda i više od 150 raspoloženih gledatelja od kojih je više od pola bilo gostiju. Pjevali su i zabavljali se kibica iz Vukomeričkih gorica i kad njihovim igračima nije išlo. Jer škvadra trenera Miroslava Lukinića žestoko se borila i kad su imali igrača manje i kad su gubili. Svaka čast.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Igralo se žestoko po neravnom terenu pa je obostrano bilo i onoga, “tko leži ne bježi”. Posla za suca “Zeku” (Tihomir Čunčića iz Kuča) bilo je u izobilju, a dok je nešto sudio za Kupu, s tribine se orilo “Zeko, mi te volimo” a u suprotnom i ono “zeko i potočić”.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U prvom poluvremenu gosti su igrali dominantnije kombinatorikom, ali bez pravih prigoda za pogodak. Najprije je u 15. minuti pucao za dinamovce Marko Rus, ali Kušević se nije dao iznenaditi. Vrijedi još spomenuti za Kupu opasan udarac Šandora malo iznad grede u 33. minuti te Vranešićev projektil iskosa zamalo pored suprotne vratnice izvana.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U drugo poluvremena Hidrel je napadao na “svoj” južni gol i bilo je to sasvim neka druga pjesma. U 56. minuti opet je najbolji na terenu Marko Rus potegnu s lijeve strane i pogodio suprotni spoj vratnice i grede. Uzdah s obje tribine i onih na terasi sportskog doma. Ubrzo zatim Rus je srušen na ulazu u kazneni prostor, a slobodnjak mu je sigurno ukrotio vrlo dobar vratar Dubravko Kušević.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U 60. minuti je zaiskrilo nakon drugog prekršaja gosta Petkovića koji je zbog dva žuta kartona dobio i crveni te put u svlačionicu. Ulaskom u igru Roberta Zorića u 62. minuti te prebacivanjem Rusa u vezu, napad Dinama postao je daleko opasniji.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U 67. minuti Rus je majstorski dugom polu desno u priliku gurnuo Zorića koji je usprintao pred vratara i pucao a lopta se od nečijih leđa odbila tamo gdje je bila i upućena, u mrežu za 1:0. U 75. minuti upisan je snažan udarac Rusa malo iznad grede, a u 84. dva pokušaja hitrog Blaževića, ali Kušević je opet bio pobjednik. Kupa je najbliže bila izjednačenju u 85. minuti.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Slobodnjak s lijeve strane bio je odličan, a visoki Josip Brajković bio je najviši i gađao glavom suprotne rašlje i zamalo ih nije pogodio. Ostalo je 1:0, ali gosti na igralištu i gledalištu nisu previše tugovali, dapače.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

DINAMO HIDREL – KUPA 1:0

NOVO ČIČE Igralište Dinamo Hidrela. Gledatelja 150. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče). Pomoćnici: Davor Merkaš (Velika Gorica) i Tomislav Prpić (Zagreb). Delegat: Zdenko Slopko (Velika Gorica).

STRIJELAC: 1:0-Zorić (67).

DINAMO HIDREL: M. Zagorac, Jurišić (od 73. Blažević), Panić, Hladni, Balenović, P. Sudar, Slivak (od 62. Čičak), Španiček (od 62. Zorić), Jakovljević, Žugaj (od 62. Bartolić), Rus (od 81. Šantek).
TRENER: Mario Kajinić

KUPA: Kušević, Petković, Vranešić, Sečenj, Kuzmić (od 46. Bašić), Šestak, Brajković, Poturica (od 64. Klasnić), Šandor, Vranešić (od 46. Belečić), Blažinčić (od 68. Turković).
TRENER: Miroslav Lukinić

CRVENI KARTON: Petković (60-drugi žuti)
IGRAČ UTAKMICE: Marko Rus