Prijava

Vaša prijava

Niste se cijepili protiv gripe? Ne brinite, ni u prosincu neće biti kasno!

[]

Prošlog tjedna započelo cijepljenje protiv gripe. Prvog dana u goričkom Domu zdravlja bilo je pravo opsadno stanje, doslovno se tražilo cjepivo više, telefonske linije liječnika bile su zakrčene pozivima, ali razloga za paniku zapravo nije trebalo biti.  Oni koji se još nisu uspjeli cijepiti, ne moraju brinuti, svi će doći na red, a potvrdila nam je to i voditeljica goričke Ispostave Doma zdravlja, Ljubica Zrno.

– Prvi dan smo doista imali opsadno stanje jer su obiteljski liječnici dobili jako malu količinu cjepiva protiv gripe u odnosu na onu koju su naručili, no već za par dana stigla je nova količina cjepiva tako da su mogli zadovoljiti potrebe koje smo na početku planirali. Očekujemo da će u prvom tjednu studenog doći još jedna doza, a važno je reći da se neće biti kasno cijepiti ni u prosincu, te da ako se i tada građani cijepe, zdravlje im neće biti ugroženo i ne moraju brinuti da je to prekasno.- pojasnila je Zrno.

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice. Svi drugi platit će ga 96 kuna. Također, oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a žele se cijepiti protiv gripe, mogu to učiniti kod izabranih liječnika ukoliko sami nabave cjepivo na temelju recepta.