Prijava

Vaša prijava

Porezna uprava objavila listu dužnika, na njoj su i tvrtke i osobe iz Velike Gorice

[]

Porezna uprava objavila je godišnju listu dužnika na kojoj su fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, a dužne su više od 100.000 kuna, pravne osobe koje duguju više od 300.000 te ostali građani koji su dužni više od 15.000 kuna poreza. Uz napomenu da se građanima smatraju i fizičke osobe koje su prestale obavljati djelatnost.

Prvi na listi fizičkih osoba s poreznim dugom s područja Velike Gorice je 56-godišnji Ivica Božurić koji ima dug od 2,4 milijuna kuna. Na ljestvici svih dužnika u Hrvatskoj s tim je iznosom zauzeo 42. mjesto. Dug veći od milijun kuna, točnije 1,4 milijuna, ima i 47-godišnja Mirjana Gršetić iz Šiljakovine te 51-godišnji Slavko Rimac iz Selnice Šćitarjevske.

Velikogorička tvrtka s najvećim poreznim dugom je Jahić reciklaža d.o.o. sa 6,5 milijuna kuna duga. U ukupnom poretku poreznih dužnika ova velikogorička tvrtka je na 71. mjestu u Hrvatskoj. Nakon nje, na ljestvici se nalaze Flash trans d.o.o. s 5,4 milijuna te Idea-promet s 4,4 milijuna kuna. Od tvrtki s našeg područja koje imaju dug veći od milijun kuna još su: Blic-Promet j.d.o.o., Urus trans j.d.o.o., Rogić d.o.o., Auto Solutions d.o.o., Hicon Trade d.o.o., VEGA MIL d.o.o. i Matičević d.o.o. Ukupno je na ovom popisu dužnika 25 tvrtki s goričkog područja.

Na listi građana četvrto mjesto u Hrvatskoj pripalo je kontroverznom goričkom poduzetniku Željku Žužiću s ukupnim dugom od 42 milijuna kuna. Od toga je 30 milijuna kuna dug za neplaćeni porez na promet nekretninama. Na listi je Žužić naveden kao Zagrepčanin, no dio problema zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s ovim poduzetnikom osjećaju i Goričani. Na toj listi je i Goran Merdanović (60) iz Okuja s dugom od 2,6 milijuna kuna.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL


Novi vozni red prema Mraclinu