Prijava

Vaša prijava

Zbog Martinja policija će 10 dana pojačano kontrolirati promet

[]

Uoči Martinja, policija je objavila preporuke za vozače te napomenula kako promet neće kontrolirati samo u srijedu, 11. studenog, na Dan svetog Martina, već će pojačane kontrole uz alkotestiranja početi već u petak, 6. studenog.

– Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na činjenicu da u srijedu slavimo Martinje, kada se povećava rizik da će određeni dio vozača koji su konzumirali alkohol upravljati vozilom, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će od 6. do 16. studenog, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja – priopćili su iz policije te dodali kako će alkotestirati sve zaustavljene vozače, a nadzirat će i brzinu, korištenje sigurnosnog pojasa i korištenje dječje sjedalice te nepropisnu uporabu mobitela u vožnji.

– Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol, osigurajte si prijevoz. Razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće,
ne dozvolite da postanete crna statistička brojka. Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan,
imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu, budite odgovorni prema sebi i drugima – piše u preporuci policije vozačima u povodu Martinja.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike