Prijava

Vaša prijava

Gradska knjižnica prvi će put virtualno predstaviti knjigu

[]

Uz Dan hrvatskih knjižnica u srijedu, 11. studenoga Gradska knjižnica Velika Gorica priprema prvo virtualno predstavljanje knjige u svojoj nakladi. Time će ujedno i zaokružiti događanja Mjeseca hrvatske knjige 2020.

Riječ je o knjizi velikogoričke književnice Nade Mihoković-Kumrić “Spisateljsko oko: osvrti, pogledi i zapisi o pisanju za djecu” koja je objavljena prošle godine u listopadu, ali zbog nesretnih okolnosti vezanih uz koronavirus svi su planirani termini predstavljanja do sada morali biti odgođeni i na kraju otkazani.

– To nas svejedno nije spriječilo da ovaj vrijedan naslov predstavimo javnosti i u skladu s “novim normalnim” odlučili smo to napraviti u virtualnom okruženju i snimiti književni prilog u kojem vam na zanimljiv način prezentiramo knjigu “Spisateljsko oko” – svojevrsni priručnik za sve one koji se žele baviti pisanjem – kažu iz Gradske knjižnice.

Premijera književnog priloga “Spisateljsko oko” bit će u srijedu 11. studenoga, od 8:15 sati kada će biti dostupna na Youtube kanalu Gradske knjižnice Velika Gorica. Uz voditeljicu i scenaristicu Anu Katulić u nastajanju priloga sudjelovao je i niz sugovornika: autorica knjige Nada Mihoković-Kumrić, recenzentica dr.sc. Dubravka Težak, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica i urednica knjige Katja Matković Mikulčić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Goranka Dimoski, a iako se na snimanje nije mogao odazvati i autor pogovora Miroslav Mićanović, možemo poslušati dio njegova prikaza knjige. Tekstove iz knjige čitaju Ana Katulić, Zlatko Vnučec i autorica Nada Mihoković-Kumrić.