Prijava

Vaša prijava

Petarda protiv Intera za povratak, Gorica opet u HNL-u za 11 dana

[]

Zbog problema s korona virusom, koji se uvukao i proširio po svlačionici, nogometaši Gorice morali su na prisilnu pauzu u prvenstvu, a kad su iz nje trebali izaći, zli virus pojavio se u svlačionici Slaven Belupa. Pa se na to nadovezala i reprezentativna stanka, u kojoj nije moguće odigravati utakmice, i na kraju će ispasti da Goričani puna 34 dana neće odigrati prvenstvenu utakmicu. Posljednju su odigrali 17. listopada u Maksimiru, a sljedeću će odigrati 20. studenog na Šubićevcu protiv Šibenika.

Odluka je to povjerenika natjecanja, koji je posložio cijeli gorički raspored, sve do kraja ove neobične polusezone. Kad konačno krenu u natjecanje, čekat će goričke nogometaše paklen raspored u sljedećih nepunih mjesec dana. Sasvim konkretno, u 29 dana odigrat će osam utakmica, a u prvih 15 dana čak pet!

– Svjesni smo da nas čeka ritam srijeda-subota kad se vratimo u akciju, zato ovo razdoblje moramo što bolje iskoristiti i maksimalno spremni dočekati nastavak prvenstva – kazao je kapetan Gorice Kristijan Kahlina.

Ritam utakmice konačno su Goričani osjetili u subotu, u prijepodnevnom terminu, kad je na Gradskom stadionu u prijateljskoj utakmici gostovao Inter iz Zaprešića. Drugoligaš, trenutačno 13. momčad 2. HNL, kući je otišao s pet komada u mreži, jer nije se u ovih 90 minuta vidjelo da su Goričani toliko dugo bez utakmica. Bili su željni igre, razigrani i rastrčani, a konačnih 5-0 čak i nije dovoljno uvjerljiv s obzirom na viđeno na travnjaku.

– Mi smo pokušali, dali sve od sebe, ali Gorica je pokazala koliko je kvalitetna i moćna. Nismo imali šanse – priznao je Martin Šroler, igrač Gorice na posudbi u Interu.

Izvrtio je trener Valdas Dambrauskas praktički cijele dvije postave, budući da su punih 90 minuta dobili samo Hrvoje Babec i Joey Suk. Isprobao je Valdas i neke nove taktičke varijante, formaciju 4-4-2 s rombom u sredini, a privikavanje na to trajalo je jedva 15-ak minuta. Povela je Gorica u 14. minuti preko Jiloana Hamada, nakon asistencije Matthewa Steenvoordena, a to je bilo i sve od golova za prvo poluvrijeme. U nastavku je priliku dobila praktički cijela nova momčad, a iskočio je Josip Mitrović.

Prošle sezone Mitrović je nosio upravo Interov dres, kao posuđeni igrač Rijeke, a ove subote bivšim je suigračima “zapaprio” s dva iznuđena jedanaesterca, ali i golom za 4-0. Drugi gol na utakmici iz prvog je penala zabio Matija Dvorneković u 52. minuti, na 3-0 povisio je Marijan Čabraja u 70. minuti, sedam minuta prije nego je Mitrović zabio četvrti, dvije minute prije nego što je Mitrović izborio drugi kazneni udarac, kojeg je u konačnih 5-0 pretvorio Joey Suk.

Sve u svemu, jako lijepa gorička partija.

– Ne možemo suditi o sebi na temelju prijateljske utakmice ni kad igramo protiv prvoligaša, a pogotovo u ovom slučaju. Hvala Interu što je došao, trebala nam je ova utakmica nakon ovako dugog razdoblja bez utakmica. Igračima nije lako, utakmice su ipak potvrda onoga što se radi svaki dan na treninzima, i zato je ovoga puta bilo najvažnije vratiti taj osjećaj za igru. I uspjeli smo u tome, pri čemu je rezultat potpuno nevažan – rekao je trener Dambrauskas.

Sljedeće subote igra se opet s drugoligašem, u Veliku Goricu dolazi Hrvatski dragovoljac, a i taj će prijateljski ogled biti u izravnom prijenosu na klupskoj Facebook stranici. Igra se u subotu u 11 sati, a nakon toga slijedi “paklenih” mjesec dana…

HNK GORICA DO KRAJA JESENI

Petak, 20. studenog – 12. kolo HT Prve lige
HNK ŠIBENIK – HNK GORICA (19.05 sati)

Ponedjeljak, 23. studenog – 10. kolo HT Prve lige
HNK GORICA – NK VARAŽDIN (18 sati)

Subota, 28. studenog – 13. kolo HT Prve lige
HNK GORICA – NK LOKOMOTIVA (17.05 sati)

Srijeda, 2. prosinca – 11. kolo HT Prve lige
HNK GORICA – NK SLAVEN BELUPO (17 sati)

6./7. prosinca – 14. kolo HT Prve lige
NK ISTRA 1961 – HNK GORICA

Subota, 12. prosinca – 15. kolo HT Prve lige
HNK GORICA – NK OSIJEK

Srijeda, 16. prosinca – osmina finala Kupa Hrvatske
HNK GORICA – NK LOKOMOTIVA

Subota, 19. prosinca – 16. kolo HT Prve lige
HNK HAJDUK – HNK GORICA