Prijava

Vaša prijava

Košarkaši ruše sve pred sobom! Sve osim nepobjedive korone…

[]

Plan je zvučao naporno i zahtjevno, s gostovanja u Zadru u nedjelju navečer košarkaši Gorice trebali su već u ponedjeljak ujutro produžiti prema Srbiji, prema Zlatiboru. I prvi dio toga plana odrađen je besprijekorno, Gorica je pobijedila Sonik Puntamiku 90-69, no drugi dio je – propao. Košarkaši Gorice otkazali su odlazak na prvi turnir ABA lige 2, u ‘balon’ u kojem su trebali odigrati četiri utakmice u osam dana, a razlog je, lako je pogoditi, povratak korona virusa u svlačionicu.

– Da, trebali smo u ponedjeljak ujutro krenuti za Zlatibor, no testovi koje smo ponovili bili su pozitivni kod nekih igrača koji su bili pozitivni i prije tri, četiri tjedna. Zbog toga ne možemo ući u Srbiju, ovaj ‘balon’ nam otpada, a sad je na vodstvu ABA lige da odluči kako će tu situaciju riješiti. Ili će utakmice biti registrirane s 20-0 za protivnika, ili ćemo dobiti novu priliku, u nekom drugom terminu, u nekim sretnijim vremenima, kad svi budemo negativni. Na nama je da čekamo i slušamo sve što nam kažu epidemiolozi – rekao je trener Josip Sesar.

Tek su se vratili Goričani nakon dvotjedne samoizolacije, dobili dvije utakmice, a sad opet problemi… Velika šteta, pogotovo s obzirom na ono što je Gorica odigrala i protiv Škrljeva, ali i u nedjelju u Zadru.

– Odigrali smo dobru utakmicu, digli smo se u energetskom dijelu u odnosu na prvu utakmicu nakon povratka. Opet smo imali raspodjelu minutaže, svi su igrali više-manje jednako, a od samog starta smo se dominantno postavili na parketu. Bili smo u jednom trenutku i na plus 30, ali u posljednjih deset minuta malo je pao intenzitet i uspjeli su ublažiti poraz. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan načinom na koji smo se prezentirali, kako su momci odradili sve što je pred njih stavljeno. Na tome im moram čestitati, a sad moramo nastaviti raditi na ovaj način i vjerujem da ćemo na kraju sezone svi biti sretni – kazao je Sesar.

Marko Baković i drugi je put u nizu bio prvi strijelac Gorice, ubacio je 21 koš, a drugi centar Krešo Ljubičić zastao je na 20. Što dalje? O tom potom…