Prijava

Vaša prijava

Državna nagrada za znanost u rukama Sanje Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica

[]

Dobiti državnu nagradu za znanost mogu dobiti samo rijetki, a jedna od onih koja se od danas može pohvaliti da je među dobitnicima je profesorica s Veleučilišta Velika Gorica, Sanja Kalambura.

-U životu svakog znanstvenika postoji dan kad si ponosan na vrijeme koje je iza tebe i kad netko prepozna sve ono što si godinama radio, uporno i ponekad tvrdoglavo. Danas sam svoju znanstvenu karijeru okrunila državnom nagradom za znanost.
Nagrada koja mi je dodijeljena je u kategoriji popularizacije znanosti za doprinos u širenju spoznaja o znanosti koja se očituje u popularnoj prezentaciji vrijednih stručnih i znanstvenih publikacija i drugim oblicima prezentacije za što se zalažem od prvog dana mog znanstvenog rada. Hvala svim mojim kolegama na podršci, poticaju i motivaciji. – istaknula je Kalambura.

Republika Hrvatska svake godine dodjeljuje nagradu za iznimno važna znanstvenoistraživačka dostignuća i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, a konačni odabir obavlja Odbor koji čine: predsjednik Hrvatskoga sabora, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i 12 članova iz reda istaknutih znanstvenih djelatnika.


Pretpoziv za juniorsku reprezentaciju Hrvatske