Prijava

Vaša prijava

Zagreb film festival putuje: U Goricu dolaze tri filma

[]

Osamnaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 8. do 15. studenog. Iako će Festival najvećim dijelom biti održan online na platformama www.kinoeuropa.hr i croatian.film te na službenoj web stranici www.zff.hr, jedan dio Festivala – ZFF putuje, ipak neće biti virtualan te će stići i u naš grad.

Komadić zeefefovske atmosfere uz odabrane filmske naslove “Undine”, “Otac” te “Jako, jako daleko” iz programa festivala KinoKino tako će se osjetiti i u Kinu Gorica od 12. do 15. studenog.

Film Undine reinterpretacija je starog europskog mita o vodenoj vili smješten u suvremeni Berlin. Ovu romansu Goričani mogu pogledati 13. studenog u 20.30 sati te 15. studenog u 21 sat.

Otac obrađuje temu oduzimanja djece, a impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, s pritajenom snagom utjelovivši očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba. Film je u Kinu Gorica na rasporedu 12. i 13. studenog u 20.30 sati.

Dječji film Jako, jako daleko priča je o jedanaestogodišnjem Benu i njegovoj obitelji koja mora preseliti u obližnji grad jer će otvorena jama uskoro progutati njihovo selo. Iako se isprva raduje životu u velikom gradu, Bena dočekuje gorko razočaranje – postaje žrtva maltretiranja u školi. Ovu priču Goričani mogu pogledati od 12. do 14. studenog u 18 sati te 15. studenog u 18.30 sati.