Prijava

Vaša prijava

Goričani žele medicinski centar, a bitna im je i obnova te izgradnja prometnica

[]

U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za iduću godinu koja je trajala od 29. listopada do 8. studenog sudjelovale su 763 osobe. Prema rezultatima,  Velikogoričani kao najvažniji projekt vide izgradnju medicinskog centra, dok za najvažnije područje proračunskog financiranja drže obnovu i izgradnju prometnica.

– Ovi rezultati poklapaju se sa rezultatima telefonske ankete provedene početkom godine na reprezentativnom uzorku – kažu iz Grada Velike Gorice.

Osim obnove i izgradnje prometnica, anketirani su kao prioritetna područja istaknuli i javni prijevoz, prometnu sigurnost, potpore za novorođenčad i djecu, zaštitu okoliša, izgradnju i uređenje vrtića…

– Što se tiče projekata, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni besplatni udžbenici, pomoćnici u nastavi, biciklističke staze, energetska obnova, izgradnja doma za starije, novi autobusni kolodvor i nova gradska tržnica. Kao što je i navedeno u samoj anketi, iako neki od navednih projekata nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu – objašnjavaju iz Grada.