Prijava

Vaša prijava

Oporba predala potpise za izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

[]

Na inicijativu kluba vijećnika SDP-a, oporbeni vijećnici prikupili su dovoljno potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Oporbi je za to trebala trećina glasova od ukupnog broja vijećnika u Gradskom vijeću, odnosno 11, a svoj potpis su osim SDP-a dali i vijećnici MOST-a, GLAS-a, HSS-a, Stranke Ivana Pernara (SIP) i HSP-a. Potpise su oporbene stranke u srijedu predale predsjedniku Gradskog vijeća Nevenu Karasu, a rok za sazivanje tematske sjednice je 15 dana.

– Potaknuti nedavnim događanjima koji su rezultirali uhićenjem gradonačelnika, predsjednika Uprave i zaposlenice VG Vodoopskrbe radi sumnje na korupciju i namještanje natječaja u postupcima javne nabave za izvođenje radova na projektu Aglomeracija Velike Gorice i drugih gradskih projekata, posljedicama navedenih događaja na funkcioniranje Grada i zadovoljavanje potreba stanovnika te minoriziranjem istih od strane Gradske uprave i prikazivanjem stanja kao stabilnog podnosimo zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice – objasnile su oporbene stranke u svom dopisu Nevenu Karasu.

Tematska sjednica Gradskog vijeća imat će jednu točku pod nazivom “Aktualna politička i gospodarska situacija u gradu Velika Gorica”.


KORIZMENI KONCERT UZ RECITACIJE ELEGIJA RAJMUNDA KUPAREA