Prijava

Vaša prijava

U programu gradnje za 2021. oproštajna građevina u Kušancu, pump track staza, park u Cvjetnom naselju…

[]

Grad Velika Gorica otvorio je javno savjetovanje na kojem građani mogu dati svoje prijedloge i mišljenja o Programu građenja komunalne infrastrukture za 2021. godinu.

Ovim programom utvrđuje se komunalna infrastruktura koja će se graditi u 2021. godini. Program sadrži procjenu troškova projektiranja, revizije, građenja, provedbe stručnog nadzora građenja i provedbe vođenja projekta građenja komunalne infrastrukture s naznakom izvora njihova financiranja.

Najviše novca u sljedećoj godini što se prometnica tiče, planira se utrošiti u izgradnju produžetka Ulice Matije Gupca, a planirani trošak je 3.088.300 kuna. Financijski slijedi rekonstrukcija Ulice Petra Zrinskog koja će stajati 3.026.700 kuna, a obje prometnice finacirat će se iz komunalnog doprinosa. Također u planu je i izgradnja prometnice S2 u Poduzetničkoj zoni Vukovinsko polje za koju se iz komunalnog doprinosa i uz kapitalnu pomoć Zagrebačke županije planira izdvojiti 1.761.500 kuna.

U planu Grada je i pump track staza za čiju se projektnu dokumentaciju i gradnju iz kredita planira izdvojiti 864.000 kuna. Staza je bila u najavi i za ovu godinu, no ipak je prebačena za 2021. Dobra vijest stiže i za bicikliste, naime u izgradnju pješačko-biciklističkih staza planira se izdvojiti 607 tisuća kuna.

Dubranec – Izgradnja oproštajne građevine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

I u 2021. planiraju se radovi na grobljima pa će tako za oproštajnu građevinu na groblju Kušanec ići kreditno zaduženje u iznosu od 4.800.000 kuna, a tu je u planu i parkiralište s pristupnom cestom planirane vrijednosti 1.028.000 kuna. U planu je i izgradnja trga i postava mrtvačnice na groblju u Šiljakovini, te proširenje groblja u Novom Čiču.

Kada je riječ o javnim zelenim površinama za gradnju i nadzor uređenja parka u Cvjetnom naselju planira se utrošiti pola milijuna kuna, a planira se urediti i park ispred vodotornja.

Detaljan Nacrt Programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Velike Gorice za 2021. godinu potražite OVDJE.

Prijedlozi i mišljenja mogu se poslati do 2. prosinca 2020. na e-mail adresu: dalibor.stuparic@gorica.hr