Prijava

Vaša prijava

Grad zabranio korištenje društvenih domova i ostalih gradskih objekata za velike proslave

[]

Od danas je zabranjeno iznajmljivanje svih vrsta domova u vlasništvu Grada Velike Gorice za organizaciju velikih priredbi i proslava. Takvu odluku donio je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ervin Kolarec na osnovi Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije.

U društvenim domovima i dalje se mogu održavati okupljanja i svečanosti za najviše 15 osoba, ukoliko se može poštivati razmak od dva metra. Također, u slučaju korištenja objekata, vijeća Mjesnih odbora ili drugi upravitelji objekta dužni su tražiti od korisnika evidenciju nazočnih osoba, korištenje dezinfekcijskih sredstava, korištenje maski tijekom boravka u zatvorenom prostoru i držanje propisanog razmaka.

Amaterske aktivnosti, kao što su probe folklornih društava i sličnih organizacija dozvoljene su, uz poštivanje epidemioloških mjera te na njima smije biti onoliko osoba koje može prihvatiti prostor da se poštuje razmak od dva metra između osoba.

– U privatne svrhe dozvoljeno je korištenje i okupljanje za svečanosti najviše 15 osoba, ukoliko se može poštivati razmak od 2 metra. U slučaju drugih potreba korištenja objekata odobrenje je potrebno tražiti od Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice pisanim putem 48 sati prije navedenog događaja (službeni e-mail: stozer.czvg@gorica.hr) – kažu iz Grada Velike Gorice.