Prijava

Vaša prijava

Loš vikend za ženski gorički rukomet: Porazi Udarnika i Gorice

[]

Nastavlja se trnovit put mlade ekipe Udarnika kroz drugoligaške izazove, iz kola u kolo postaje sve jasnije kako će ova sezona biti odlična škola za naše rukometašice. U sedmom kolu zapadne skupine 2. HRL Udarnik je ugostio Karlovac, koji je bodove kući odnio uvjerljivo, s lakoćom… Bio je to peti poraz za “udarnice”, uz dvije pobjede.

Dobar dio od tih pet poraza bio je prilično uvjerljiv, a u tu kategoriju ide i ovih 25-35 protiv Karlovčanki. U prvom poluvremenu uspjevao je Udarnik parirati favoriziranim gošćama, na odmor se otišlo s četiri gola prednosti za Karlovac, no već na početku nastavka sve je riješeno serijom 4-0 za nedostižnih osam razlike. Bilo je u jednom trenutku i plus 13 za Karlovac, a dvocifrenom prednošću je sve skupa i završilo.

Dvocifrena je bila i najbolja igračica Karlovca u ovoj utakmici, Kristina Vuković, koja je zabila 11 golova, dok je u domaćim redovima opet uvjerljivo najefikasnija bila Marija Kusanić, s postignutih 12 golova! Ovoga puta, nažalost, nije bilo dovoljno.

Nakon uvodnih kola situacija je kudikamo jasnija, prilično je izvjesno da će se Udarnik ove sezone boriti za ostanak u ligi, što je i glavni cilj, što je i realan doseg ove mlade i talentirane momčadi. U posljednji trenutak Udarnik je priključen drugoligašima, previše prostora za pojačavanje ekipe nije bilo, a stigao je i novi trener Tomo Mesarov. Trebat će vremena da sve skupa sjedne na svoje mjesto, ali nema sumnje kako će “udarnice” iz utakmice u utakmicu pokazivati napredak, rasti pojedinačno i kao ekipa. Pritiska nema, ispod Udarnika su čak tri ekipe, no svaki će bod biti iznimno važan. Iako, gostovanje kod Lokomotive 2 u sljedećem kolu bit će još jedan iznimno težak zadatak…

Da ženski rukometni vikend u gradu bude za potpuni zaborav pobrinule su se rukometašice Gorice, koje se natječu u 3. HNL Središte. Gostovale su u Sisku u šestom kolu prvenstva, a istoimeni domaćin sve je riješio već do poluvremena. Nakon prvih 30 minuta Siščanke su imale deset golova viška, da bi do kraja poraz dovele do prihvatljivih 29-25. Od tih 25 golova čak 17 su zabile dvije igračice – Danijela Mihaljević deset, a Maja Đuričić sedam.

Nakon pet kola Gorica ima dvije pobjede i tri poraza, a u sljedećem kolu idu dosad neporaženoj drugoj ekipi Sesveta.