Prijava

Vaša prijava

Stožer objavio nove mjere: Zabrana prodaje alkohola nakon 22 sata, kafići rade kraće…

[]

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je nove mjere za sprječavanje širenja koronavirusa.

– To je prije svega ograničenje okupljanja na 25 osoba, umjesto dosadašnjih 50, broja gostiju na svadbama na 15 umjesto 30. Na pogrebima smjeti biti najviše 25 osoba, a ne 30 kao do sada, s tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom. Privatna okupljanja ograničavaju se na 10 osoba. Ide i obustava rada ugostiteljskih objekata u noćnom radu, noćnih klubova, obustava rada casina, te drugih ugostiteljskih objekata tako da rade do 22, a ne do 24 sata kao do sada – rekao je Božinović te dodao kako je od 22 sata do 6 sati zabranjena prodaja alkoholnih pića.

– Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela, broj prisutnih ograničava se na veličinu prostora tako da za svaku osobu mora biti osigurano četiri kvadratna metra površine – dodao je ministar.

Mjere se primjenjuju od ponoći od 22. studenog. Trajat će do 15. prosinca.