Prijava

Vaša prijava

‘Bude li nam svaka utakmica kao zadnja, ovoj Gorici nebo je limit!’

[]

Burna pobjeda u Šibeniku je iza nas, Gorica se trijumfom u gotovo bizarnoj utakmici vratila natjecateljskim utakmicama, a nakon tog povratka tablica kaže: vodeći Dinamo ima 26 bodova i 11 utakmica, drugoplasirani Osijek 23 boda i 11 utakmica, a treća Gorica 19 bodova i dvije utakmice manje! Što će reći da bi eventualne dvije pobjede u zaostalim utakmicama dovele Goričane između Dinama i Osijeka, bod iza društva iz Maksimira, dva boda ispred onog iz Gradskog vrta. Dobro, teško je tako zbrajati u ovako neobičnoj sezoni, tko zna kad će se uopće svi poravnati po broju utakmica, ali lijepo zvuči…

– Utakmica u Šibeniku bila je jedna od ključnih trenutaka ove sezone – ustvrdio je trener Valdas Dambrauskas nakon pobjede 3-1 na Šubićevcu, a prilično je jasno i na što je mislio.

Nakon više od mjesec dana bez utakmice bilo je krajnje upitno kako će Goričani reagirati, kako će izgledati na terenu, a konačan ishod puno je toga određivao. Porazom bi Gorica ostala korak, dva od ovih kombinacija iz uvoda, a ovom pobjedom je u te kombinacije itekako ozbiljno ušla. Doduše, dojam je da i dalje malo tko u domaćoj nogometnoj javnosti doživljava Goricu posebno ozbiljno u kontekstu borbe za vrh, ali ako ovakvi rezultati potraju, i to bi se uskoro moglo promijeniti.

A da bi se to dogodilo, treba nastaviti pobjeđivati. Što je, naravno, ogroman izazov, jer ovo je liga u kojoj doslovno niti jedna utakmica ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje. Uključujući i ogled s Varaždinom, koji je osvojio samo jedan bod u posljednjih sedam utakmica, na domaćem terenu, koji je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati.

– Apsolutno je tako, doslovno nema lakih utakmica u hrvatskom prvenstvu! Pokazali su to brojni raniji primjeri, a sigurno lako neće biti ni ovoga puta. Varaždin je iznimno opasna momčad, s nekoliko jako dobrih pojedinaca, kao što su Drožđek, Đurasek, Petković, Delić… Igrali smo s njima već triput otkad sam preuzeo klupu Gorice, jako se dobro poznajemo i možemo biti sigurni da ćemo morati dati svoj maksimum ako želimo doći do bodova. Rekao bih da će u ovom susretu odlučivati karakter i upornost – kaže trener Dambrauskas.

I u svemu tome, u svakom razmišljanju o sljedećoj utakmici, stalno provlači tezu kako Gorica nema razloga “poletjeti” u bilo kojem trenutku, kamoli podcijeniti nekog protivnika. Ne, to je zabranjeno!

– Ne smijemo se previše uzbuđivati oko stanja na tablici i rezultata koji su iza nas. Bude li tako, budemo li u svaku utakmicu ulazili kao da je posljednja, najvažnija na svijetu, ovoj momčadi nebo je limit – uvjeren je Valdas, čovjek koji je potpuno promijenio Goricu.

Jakirovićeva Gorica bila je sjajna, uspješna, protivnik s kojim nitko nije volio igrati, a takva je Dambrauskasova. Uz velike razlike u stilu. Gorica danas više drži loptu u nogama, više kombinira, a manje se uzda u preskakanje igre i u agresivnost. Dokaz tome je, između ostalih, i utakmica u Šibeniku, u kojoj Gorica, u svoje prve dvije prvoligaške sezone najčešće u vrhu te rubrike, nije dobila niti jedan žuti karton! I djeluje kao momčad koja puno toga kontrolira tijekom utakmice, što će željeti raditi i u ponedjeljak navečer.

– Varaždin je izuzetno potentna, dobra i kvalitetna momčad, znamo to jer njih možda i najbolje poznajemo od svih klubova iz lige. Zato što ćemo igrati s njima već četvrti put u šest mjeseci, ali i zato što nam oni ‘daju’ protivnike. Kolo prije nas igraju s našim protivnicima i za svakog od njih se pripremamo gledajući utakmice protiv Varaždina… – istaknuo je Matija Dvorneković, najiskusniji komadić goričkog mozaika, ali i igrač s jasnom i naglašenom ambicijom.

– Unatoč svim kvalitetama Varaždina, mi igramo doma i ne bježimo od statusa favorita. Želimo se nametnuti, igrati svoju igru i pokušati uzeti nova tri boda, iznimno važna u pokušaju da ostvarimo naše europske ambicije – dodao je Nindža.

Za gorički sastav ovoga puta neće konkurirati samo nedovoljno spremni Jurica Pršir i Younes Delfi, dok će Varaždin biti bez kapetana Stolnika, ali i još nekoliko važnih igrača – Drožđeka, Senića, Novoselca, Guera Djoua, Urate… S jedne strane to bi mogla biti prilika za Goricu, jer Varaždin stiže s praktički potpuno novom obrambenom četvorkom, ali moglo bi to biti i zamka, jer ti novi igrači su svježi, odmorni, željni dokazivanja.

Međutim, poanta cijele priče opet je Valdasova…

– Moramo razmišljati o sebi, o svojoj izvedbi, biti potpuno fokusirani. Bude li tako, imam ogromnu vjeru u ovu momčad!