Prijava

Vaša prijava

VIDEO Zadrugari iz Hribara pokazali kako izraditi adventski vijenac

[]

Ususret prvoj nedjelji došašća, članovi Učeničke zadruge Breza iz Osnovne škole Nikole Hribara pokazali su kako napraviti adventski vijenac. Ovaj video nastavak je priča o tome što rade zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljuje Zagrebačka županija na svojoj web-stranici, YouTube kanalu i Facebooku. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina.

– Ovaj prekrasan adventski vijenac krasit će njihovu školu, a uz malo truda, mašte i nekoliko ukrasa i vi možete izraditi vijenac koji će krasiti vaš dom – poručili su iz Zagrebačke županije.

Inače, prvi adventski vijenac još je davne 1838. godine postavio u hamburškom domu za napuštenu djecu evangelički pastor i odgojitelj Johann Hinrich Wichern. On je na drveni kotač promjera dva metra postavio četiri velike svijeće za svaku nedjelju došašća. Kasnije su štićenici doma počeli drveni kolut ukrašavati zimzelenim grančicama i tako je započela tradicija izrade adventskog vijenca koji sve do današnjih dana za vrijeme adventa krasi mnoge domove.