Prijava

Vaša prijava

Zvonimir Magdić Amigo, poveznica s Maradonom

[]

Jučer (petak, 27. studenog 2020.) svijet se oprostio od Diega Armande Maradone. Što kazati, kad se sve zna?! Možda tek istaknuti veliku enigmu. Tko je najbolji nogometaš planete Zemlje svih vremena? Mnogi će birati između Pelea, Maradone, Mesija ili možda Cristiana Ronalda. Da je moguće spojiti kvalitete dvojice posljednjih spomenutih, možda bi bilo lakše odlučiti se.

Tražio sam poveznicu da mogu barem malo pisati o Maradoni za City jer ipak je naš portal namijenjen lokalnim događanjima. A onda sam se prisjetio da sam poznavao legendarnog nogometnog kolumnistu Zvonimira Magića Amiga, pa se i pobliže sprijateljio s njim.

Izmijenili smo i poklone u stanu na Ravnicama u Zagrebu gdje je živio, a ja sam dobio puno vredniji, Amigovu luksuznu knjigu velikog formata od oko 600 stranica “Legende zagrebačkog nogometa” s posvetom. Magdić je obožavao južnoamerički nogomet, a posebno Maradonu. O Diegu, sada već pokojni Magdić je napisao i knjigu “Maradona, mali zeleni”, a i osobno ga je upoznao i družio se s njim.

Vjerujem da Magdić ni trena ne bi dvojio tko je kralj nogometa. Sportske novosti su u današnjem (subota, 28. studeni 2020.) izdanju objavile tekst o Maradoni, Magdiću i izvatke iz spomenute knjige. To vrijedi pročitati.

Ima tu originalnih pikanterija i dosjetki kolumniste Magdića. Spomenimo tek jednu. Amigo baš nije obožavao engleski nogomet. Jednom su ga upitali zar ne ide pogledati na TV-u finale kupa iz Engleske. “A kaj bum to gledal. Sjedim pred televizorom, a desni bek opali dugu naprijed. Ja se dignem, odem u kuhinju i pristavim čaj, vratim se, a lopta još putuje po zraku. Kaj se tu ima vidjeti?” – bio je otprilike odgovor Zvonimira Magdića Amiga.

Što kazati na kraju? Nisam dovoljno kompetentan da nešto više zborim o velikom nogometašu Diegu Armandi Maradoni. Pa ni o legendarnom kolumnisti Zvonimiru Magdiću Amigu. Čast mi je bila družiti se s ovim drugim spomenutim. Mogu tek zaželjeti ono standardno. Diego i Amigo, počivajte u miru. Zaslužili ste!