Prijava

Vaša prijava

Novi specijalistički diplomski stručni studij optometrije na VVG-u

[]

Veleučilište Velika Gorica završilo je  projekt „Specijalistički diplomski stručni studij optometrije – Specialist graduate professional study in optometry“.

Novi specijalistički diplomski stručni studij optometrije na engleskom jeziku koji će se izvoditi na Veleučilištu Velika Gorica bio je osnovni cilj projekta koji je započeo 2018. u suradnji s Učilištem Ambito. Naime, na temelju provedene analize tržišta razvijen je kurikulum novog studija te je objavljen na internetskoj stranici projekta kako bi bio dostupan svim zainteresiranima na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini. Prema kurikulumu pripremljeni su didaktički materijali i za e-učenje novog studijskog programa koji su uspješno testirani od studenata i nastavnika.

-Studenti Veleučilišta koji završe postojeći preddiplomski studij očne optike moći će tako nastaviti svoje obrazovanje, ali ovaj će specijalistički studij moći upisati i strani studenti obzirom da će se izvoditi i na engleskom jeziku uz mogućnost e-učenja. Specijalistički diplomski studij optometrije promoviran je već na međunarodnim sajmovima visokoškolskog obrazovanja u Rumunjskoj, Bugarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Srbiji s ciljem privlačenja potencijalnih studenata novog studijskog programa. – kažu s VVG-a.

Projekt je s gotovo 1. 8 milijuna kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda.