Prijava

Vaša prijava

Na drugom koncertu iz ciklusa Beethoven u Velikoj Gorici nastupaju klavir i puhači

[]

Beethoven je ponovno u Velikoj Gorici i to u petak u 20 sati u dvorani Galženica. Koncertni ciklus “Beethoven u Velikoj Gorici” osmislio je velikogorički pijanist Krešimir Starčević. U suradnji sa svojim kolegama glazbenicima, on će na tri koncerta tijekom ove sezone odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice skladateljevog rođenja.

Nakon prvog koncerta “Klavir i gudači”, drugi koncert “Klavir i puhači” predstavit će majstorska ostvarenja koja je Beethoven skladao u svom ranom skladateljskom periodu, a koja predstavljaju najrazličitije kombinacije puhačkih instrumenata i klavira, kroz sve njihove mogućnosti, boje, ljepotu melodijskih linija i izniman virtuozitet. Na programu su: Sonata za rog i klavir u F-duru, Trio za flautu, fagot i klavir u G-duru, Sonata za flautu i klavir u B-duru te Kvintet za obou, klarinet, fagot, rog i klavir u Es-duru.

U ovom ciklusu sudjeluju: Antonija Jurin Starčević na flauti, Dario Golčić na oboi, Žarko Perišić na fagotu, Boštjan Lipovšek na rogu i Krešimir Starčević na klaviru.

Cijena ulaznice je 10 kuna.

Foto: POUVG