Prijava

Vaša prijava

Podijelit će recepte i zagonetke, pokazati ‘tajnovite’ fotografije, a pripremili su i kviz znanja te likovni natječaj

[]

Kako zbog epidemiološke situacije ove godine Muzej Turopolja neće moći održati svoje uobičajene aktivnosti u sklopu manifestacije Prosinac u Gorici, pripremili su niz online aktivnosti na Facebooku i Instagramu kako bi ipak ostali povezani sa svojom publikom. Muzejski adventski kalendar već je započeo, a u sklopu njega pratitelje će svakog dana do Božića upoznavati sa sadržajima iz muzeja i zavičaja, od objava o predmetima iz svojih zbirki do “tajnovitih” fotografija, recepata, zagonetki, pitanja i narodnih pjesama.

– Pripremamo čak i jedan online kviz koji će se održati do 11.do 20. prosinca, a jučer je započeo i likovni natječaj “Zimsko doba u mom zavičaju” namijenjen djeci od pet do 14 godina. Bilo bi poželjno kad bi na svojim radovima, osim zimskog ili božićnog ozračja, pokazali i nešto što je karakteristično za Turopolje, Pokuplje, Vukomeričke gorice ili Posavinu. To mogu biti građevine, priroda, običaji, narodne nošnje ili neki tradicionalni predmeti – objasnila je Valentina Radoš, kustosica likovne zbirke i muzejski pedagog Muzeja Turopolja.

Svoje umjetničko djelo djeca mogu izraditi bilo kojom tehnikom, a gotov rad trebaju dostaviti osobno ili poštom u Muzej Turopolja do 21. prosinca. Najbolje radove Muzej Turopolja će nagraditi, a 23. prosinca otvorit će i izložbu pristiglih dječjih radova.