Prijava

Vaša prijava

Promjena plana: S Lokomotivom u Kupu umjesto s Istrom u prvenstvu

[]

Snijeg je nestao s travnjaka, dva dana nakon teško probavljivog poraza od Slaven Belupa stvari se barem u meteorološkom smislu vraćaju u normalu, ali ovo je godina u kojoj su rijetke situacije u kojima je baš sve normalno. U skladu s tim, u petak je stigla službena potvrda kako je utakmica protiv Istre 1961, zakazana za ponedjeljak u 17 sati na stadionu Aldo Drosina, odgođena zbog velikog broja zaraženih igrača u pulskom kadru.

Kad je već tako, brzo se pronašlo novo rješenje. Budući da je ritam utakmica do kraja sezone trebao biti iznimno naporan, jedan susret prebačen je na ovaj termin. Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske između Gorice i Lokomotive tako će se igrati u istom tom terminu, u ponedjeljak u 17 sati, ali Gorica neće biti u gostima nego doma. Ispada da će na Gradskom stadionu ova dva protivnika igrati drugi put u samo devet dana, budući da je u subotu završilo 1-1 u prvenstvu. Ta se utakmica trebala igrati 16. prosinca, tri dana prije gostovanja na Poljudu u posljednjem kolu u ovoj godini, pa je ovakvo rješenje odgovaralo i “lokosima” i Goričanima.

Prošle sezone Gorica je u ovoj fazi Kupa također igrala doma, protiv Hajduka, i prošla dalje pobijedivši 2-1. U sljedećoj rundi naišla je na Slaven Belupo i nezasluženim porazom 1-2 ostala bez šanse da uđe među četiri najbolja… Nova prilika za korak dalje otvara se ove sezone, no za početak će trebati preskočiti Lokomotivu. Momčad koja u dosadašnjih pet gostovanja nikad nije izgubila u Velikoj Gorici, momčad koju je Gorica u subotu nadigrala u svim segmentima, pa ipak ostala bez pobjede.

Neobična sezona nastavlja se, dakle, u svome stilu. Kaotično kad već ne može drukčije…