Prijava

Vaša prijava

Predsjednik Matejčić: Trener Rajić može ostati u Jelačiću dok god želi!

[]

Iza Jelačića iz Vukovine izuzetno je zanimljiva jesenska polusezona. U prvenstvu 2019/2020. izboren je jači, peti rang, Jedinstvena županijska liga. Zbog proljetne pojave korone i popratnih događanja, liga je povećana na 18 klubova, među kojima su i momčadi iz Turopolja: Polet Buševec, Turopoljac, Lomnica, Klas, Jelačić i Mraclin, koji je članstvo izborio kroz kvalifikacije. Uz spomenute, u ligi su još kvalitetni Samobor, TOP Kerestinec, Stupnik, Strmec Bedenica, Dinamo Jakovlje, Naftaš Ivanić, Vinogradar, koji se spustio iz 3. HNL, i ostali. Trener Stiven Žitnik startao je s dva poraza i dvije pobjede.

Sportski direktor Ivica Burić vodio je utakmicu 5. kola

Nakon toga, dogodilo se za neupućene neočekivano. Čelnici Jelačića, na čelu s predsjednikom Sašom Matejčićem, odlučili su se na smjenu trenera. Dogovoren je raskid suradnje s trenerom Stivenom Žitnik, a ustoličen je mladi stručnjak Stefan Rajić, iz vlastite škole nogometa. Obrazloženje je dao predsjednik Saša Matejčić, a razgovoru su još nazočili trener Rajić, sportski direktor Ivica Burić i član UO Davor Kovačić Pumpica.

– Trener Stiven Žitnik i momčad koju je vodio imaju zasluge za proboj u jači rang i hvala im za to. Međutim, početkom nove sezone atmosfera u i oko momčadi nije bila kako smo mi u Upravi zamislili i željeli. Osim toga, isplanirali smo pomlađivanje momčadi, pa i struke. Logično je da smo najprije pogledali u svoju školu nogometa, gdje se odličnim radom isticao mladi trener Stefan Rajić. Odmah smo kliknuli na istoj valnoj duljini, a kompletna Uprava bila je za rad na duge staze s mlađim kadrom i mislim da nismo pogriješili – uvodno je kazao Matejčić.

Igrom slučaja, novi trener neočekivano nije mogao odmah voditi momčad, pa je u 5. kolu na klupi sjedio sportski direktor Ivica Burić, a Rajić je debitirao u idućem kolu, u Buševcu kod Poleta. Novi trener je i komentirao jesensku dionicu prvenstva.

Stefan Rajić priliku je čekao u klupskoj školi nogometa, gdje se dokazao i napravio korak naprijed

– Polusezonu smo zaključili s 27 osvojenih bodova iz 16 utakmica (utakmica doma kontra Stupnika odgođena je za proljeće), uz gol razliku 33-20. Zanimljivo je da smo drugi dio polusezone odradili bodovno značajno bolje nego prvi. U prvih osam utakmica zaradili smo tek sedam bodova, dvije pobjede, remi i pet poraza i primili 15 golova. U preostalih osam utakmica osvojili smo 20 bodova, šest pobjeda i dva remija, kod Turopoljca i vodećeg Samobora, a primili samo pet pogodaka. Dva u 9. kola protiv Turopoljca, jedan iz kaznenog udarca protiv Samobora te po jedan kontra Rakovca i Sv. Nedjelje u završnici utakmica, kad je već sve bilo odlučeno u našu korist pri rezultatima 3-0 i 4-0). Činjenice govore da smo se protokom sezone konsolidirali i napravili dobru podlogu da na proljeće budemo još bolji i nadamo se plasmanu među četiri ili pet vodećih momčadi lige – planira Rajić.

Da se igralo i protiv Stupnika, Jelačić bi pobjedom mogao i do četvrte pozicije, stepenicu iza trećeg Mraclina.

Jelačićevu mladost predvodi iskusni Saša Sabljak (42), ujedno i asistent trenera Gorice Valdasa Dambrauskasa

– Što se tiče momčadi, mislim da je dobro izbalansirana, da imamo dobar spoj mladosti i iskustva. Pohvalio bih sve igrače za predani rad i jako dobar odaziv na treninge. Zaista raduju pohvala iskusnog trenera vodećeg Samobora Franje Pažina nakon našeg dvoboja vani (1:1, Samobor izjednačio u sudačkoj nadoknadi iz 11 metara). Dečki su pokazali da imaju kvalitetu i da su željni rada i trude se maksimalno u izvršavanju svojih obaveza. Također se zahvaljujem Upravi i svim ljudima oko kluba na čelu s predsjednikom Sašom Matejčić, koji su uvijek tu za momčad i pomažu nam maksimalno u radu i stvaranju što boljih uvjeta za sve selekcije u klubu – istaknuo je strateg Jelačića.

Tijekom jeseni za Jelačić su igrali Davor Sakač, Ivan Marković, Franjo Jergovski, Antoni Prizmić, Marko Rovišan, Petar Godinić, Jurica Čumpek, Saša Sabljak, Josip Matić, Lovro Matković, Teo Sremić, Dominik Smolković, Ivan Jambrešić, Josip Mihanović, Mateo Nikić, Petar Krasnić, Ivan Smok, Marko Rus, Josip Miletić, Krešimir Pajdić, Patrik Nezirović, Filip Harambašić, Miron Memić, Jakov Karaula i Antonio Nikić.

– Minule jeseni strijelci za Jelačić bili su Smok s pet pogodaka, Sabljak sa četiri, Matić, Mihanović i Rus zabili su po tri, Harambašić, Krasnić i Rovišan po dvs, te po jedan Smolković, Prizmić, Jambrešić, Nezirović, Pajdić i Mateo Nikić – nabrojio je Stefan Rajić.

Nastavio je sportski direktor Ivica Burić:

– Uspjeli smo vratiti naše mlade golobrade mladiće iz jačih klubova, gdje su prošli kvalitetne škole, i priključili ih seniorima, kao i naše darovite juniore. Možemo se pohvaliti našom talentiranom mladošću, koju čine vratar Marković, zatim Harambašić, Memić, Karaula, Antonio Nikić, mlađi brat kapetana Matea, pa Rovišan, Nezirović, Sremić, Lovro Matković… Svi oni već su zapaženi u seniorskoj konkurenciji i naša su budućnost. U fokusu našeg zanimanja su još neki mladi dečki koje planiramo vratiti doma – kaže Burić.

Jelačić je imao puno uspješniju drugu polovicu polusezone

Predsjednik Matejčić dao je novom treneru velike ovlasti.

– Imam neograničeno povjerenje u Rajića, koji ima ovlasti tipa engleskog menadžera. U radu mu pomaže i mlađi brat Marko Rajić (24) koji još vodi i starije pionire Jelačića. Volim kazati da Stefan može kod nas biti trener dok god to želi. Mislim da sam time sve kazao – oduševljen je predsjednik novim trenerom.

Rajić je, pak, pun optimizma.

– Dugoročni cilj, u sljedeće tri četiri godine, mi je 3. HNL. Govorim to kao vrlo ambiciozan mladi trener, mada znam da Jelačić zasad nema infrastrukturu za takvo što. Školujem se za UEFA “A” licencu, a u generaciji su još dinamovci Mikić, Peternac, Butina, hajdukovac Sandro Tomić… Volim i živim za nogomet, ali bavim se i trgovinom. Imam dva lokala u Zagrebu, na Kennedyjevom trgu i Folnegovićevom. Obiteljski sam čovjek pa sam u maksimalnom pogonu, ali Jelačić ne trpi – zaključio je strateg Jelačića iz Vukovine Stefan Rajić.

Bilo je još pikanterija u podužem razgovoru, posebno od Kovačića Pumpice, ali nije baš sve za javnost. A nemamo više ni prostora jer uredniku City portala je možda i ovo previše. U nastavku, za tjedan-dva, ima još i o školi nogometa kluba koji će za nekoliko godina slaviti 90 godina od osnutka. Prostoriju boravka krasila je prekrasna, ogromna fotografija NK Jelačića iz 1932. godine. NK Borac bio je među faza nakon 2. svjetskog rata do Domovinskog. Na kraju, dosta je tih ratova! Pa i korone! Živio nogomet, a živio i Jelačić!


Subota – izvješće o broju oboljelih do 10 h