Prijava

Vaša prijava

FOTO: Ravnatelj Miroslav Antolčić zadovoljan odvijanjem nastave na daljinu

[]

08.12.2020. Velika Gorica. Srednja strukovna škola i nastava na daljinu. Miroslav Antolčić, ravnatelj. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Srednja strukovna škola Velika Gorica prešla je početkom prošlog tjedna (ponedjeljak, 30. studenog 2020.) na Model C, odnosno na nastavu na daljinu (online nastava). Na taj model odlukom župana Stjepana Kožića prešle su sve srednje škole koje je osnovala Zagrebačka županija i trajat će do kraja prvog polugodišta ove školske godine (23. prosinca 2020.). Svi učenici bili su obvezni uključiti su u nastavu na daljinu prema važećem rasporedu u realnom vremenu preko platforme Google Classroom. Nastava na daljinu odnosi se samo na nastavu u školi, a svi učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca/obrtnika odlaze na praksu kao i dosad, pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera.

08.12.2020. Velika Gorica. Srednja strukovna škola i nastava na daljinu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Miroslav Antolčić pohvalio je aktualno odvijanje nastave na daljinu: ”Ako usporedimo nastavu na daljinu proljetos i sada, razlika je očita, sada je daleko bolje, jer se nastava odvija u realnom vremenu. Znači, sve se odvija po tekućem rasporedu Strukovne škole. Primjerice, ako je učenik trebao danas biti u školi, onda je bio povezan video vezom s nastavnikom. To je jako dobro prihvaćeno i od učenika i od nastavnika. Nastavnik odradi svoj sat i praktično više nije na dispoziciji učenicima 24 sata.

08.12.2020. Velika Gorica. Srednja strukovna škola i nastava na daljinu. Boris Lučić, nastavnik računalstva. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Proljetna nastava bila je zapravo veliki stres i za učenike i za nastavnike. Istina, nastavnici su otvoreni prema učenicima, ali principijelno veza nastavnik – učenik je nakon održanog sata završena. Ipak, nadam se da će posljednje epidemiološke mjere biti učinkovite i da ćemo se početkom drugog polugodišta (18 siječnja 2021.) vratiti na nastavu po modelu A. Nastava ”licem u lice” je daleko kvalitetnija, prirodnija i privlačnija.”

08.12.2020. Velika Gorica. Srednja strukovna škola i nastava na daljinu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ravnatelj Antolčić je o konačnom završetku projekta ”Energetska obnova školske zgrade i dvorane srednjih škola” kratko kazao: ”Prelaskom na nastavu na daljinu i samim tim nedolazak učenika u školu, otvorio je prostor izvođačima završnih radova da sve realiziraju do zadanog roka (09. veljače 2021.). Optimist sam i vjerujem da će sve biti privedeno kraju na zadovoljstvo svih nas, koji smo u tome sudjelovali.”

Galerija fotografija