Prijava

Vaša prijava

FOTO: Nikola Kos pobjednik kadetskog online turnira

[]

Nikola Kos kadet ŠK Polet (Buševec) pobjednik je kadetskog online turnira u organizaciji Kasparov fondacije igranog na blagdan Sv. Nikole, u nedjelju, 06. prosinca 2020. godine. Natjecalo se 218 mladih šahista iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Filipina, Južne Afrike, Slovenije, Srbije, SAD-a i Hrvatske. Nikola je u 8 kola pobijedio 7 puta i jedanput remizirao te sa 7.5 bodova osvojio turnir. Odlučujuća je bila pobjeda u posljednjem kolu protiv do tada vodećeg Andreja Gala.

08.12.2020. Velika Gorica. Nikola Kos pobjednik kadetskog šahovskog online turnira. Foto: ŠK Polet

Drugo mjesto osvojio je Ognjen Domović (ŠK Đurđevac), 3. mjesto Andrej Gal (ŠK Samobor), 4. mjesto Lovro Novosel (ŠK Sveta Nedjelja). Znači, među prva četiri najbolja kadeta na ovom turniru čak su tri iz Zagrebačke županije.

Na turniru je igrala i Marta Trgovac (ŠK Polet), bila je pri vrhu poretka, ali porazom u posljednjem kolu završila je natjecanje na diobi 37. mjesta s 5 bodova. Četiri boda osvojili su Poletovi kadeti Gabrijel Šoštarić i Jakov Hranj.

Podsjećamo, Šahovski klub Polet još uvijek prima prijave za upis u ‘Online školu za početnike, prvenstveno za učenike nižih razreda’ do 15.12.2020.. Prijave se šalju na mail sah.polet.busevec@gmail.com. ili tajniku na mobitel 098/419376. Predavanja počinju 18.12.2020. godine. Cijena za online školu šaha je simboličnih 50 kuna.

Galerija fotografija