Prijava

Vaša prijava

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Velike Gorice

[]

Nakon što su v.d. gradonačelnika Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Neven Karas te njegov potpredsjednik Zdenko Ilečić položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika braniteljima Domovinskog rata, točno u 12 sati započela je i Svečana sjednica Grada Velike Gorice kojom se, u nikada skromnijim uvjetima, obilježava Dan Grada Velike Gorice.

Zbog epidemioloških mjera za sprečavanje širenja koronavirusa polaganje vijenaca bilo je skromnije nego ranijih godina, a posebne su mjere zabranile i da se napuni dvorana Pučkog otvorenog učilišta. No, i u ovim posebnim okolnostima obilježen je Dan Grada, a dodijeljene su i nagrade Grada Velike Gorice.

– Naša je zadaća usprkos svim teškoćama i neprilikama naš grad, našu Veliku Goricu, sačuvati zdravom, sačuvati perspektivnom kako bi već sutra nastavili tamo gdje smo pojavom pandemije na trenutak zastali – kazao je Neven Karas te se prisjetio bogate povijesti Turopolja i svete Lucije.

– Ljudi, odgovorni, pošteni i radišni oduvijek su bili naša najveća snaga i upravo zato čestitam svim nagrađenima koji su, unatoč ovoj teškoj godini, pokazali da znaju, žele i mogu – zaključio je Karas i čestitao sugrađanima Dan Grada.

O protekloj godini govorio je i v.d. gradonačelnika Ervin Kolarec, a posebno žaljenje izrazio zbog nemogućnosti da se brojnim manifestacijama obilježi 25 godina Grada Velike Gorice.

– Hvala svim gradskim čimbenicima na suradnji u ovoj 2020. godini, a vjerujem kako ćemo i u budućnosti raditi za boljitak našeg grada i naših građana – zaključio je Kolarec.

– Čestitke za ono što radite za dobrobit svih stanovnika Velike Gorice, ali kako ste najveći, i svih građana Zagrebačke županije. Sve ovo što ste radili u proteklom razdoblju je dobar put. Proračun koji ste donijeli prije nekoliko dana je zaista razvojan i razmišlja o svim segmentima društva i uvjeren sam da ćete nastaviti raditi za dobrobit svih svojih stanovnika, a Zagrebačka županija će nastaviti pomagati kako smo to čini i u ovoj 2020. godini – kazao je Mato Čičak, saborski zastupnik i predsjednik skupštine Zagrebačke županije te izaslanik župana Stjepana Kožića.

– Ovakva vremena zahtijevaju držati glave na okupu i sinergiju na svim razinama. Da ta sinergija postoji i da vaš grad grabi pravim smjerom je više nego vidljivo. Velika Gorica je u proteklim godinama jako napredovala i napreduje iz dana u dan i to je vidljivo golim okom. Ovakvo postupanje svaki razuman građanin i građanka vide, podržavaju i nagrađuju – kazao je izaslanik predsjednika Sabora te izaslanik Vlade RH Krunoslav Katičić.

Na kraju Svečane sjednice Gradskog vijeća dodijeljene su nagrade Grada Velike Gorice.