Prijava

Vaša prijava

Velikogorička hitna pomoć ide u proširenje

[]

Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije na županijskoj sjednici Skupštine dana je suglasnost da se kreditno zaduži za 1,7 milijuna kuna na 5 godina kod Zagrebačke banke uz fiksnu kamatu od 1,1 posto. Zavod diže kredit kako bi kupio nekretninu na području Velike Gorice u koju bi premjestili ured ravnateljstva iz ulice Matice hrvatske. – Velika Gorica  je grad s preko 70.000 stanovnika, a medicinska djelatnost u Ispostavi hitne medicine se obavlja u samo jednoj prostoriji. Želimo u budućnosti poboljšati uvjete rada naših djelatnika kao i medicinsku uslugu, na način da upravu županijskog Zavoda preselimo na drugu lokaciju i taj prostor preuredimo za potrebe hitne medicine. – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.

Vijećnik Stjepan Zagorac podsjetio je vijećnike kako je na istoj lokaciji i velikogorički Dom zdravlja kao i Ljekarna Zagrebačke županije. No, pojedini vijećnici osporavali su isplativost predloženog rješenja, kao i odabir Velike Gorice kao jedine opcije. – Razgovarao sam svojedobno i ravnateljicom ljekarne, također imaju problem s nedostatkom prostora koji već 50 godina nije povećavan, a od tada se stanovništvo grada povećalo 4 puta. – kazao je Zagorac. – Iseljenjem uprave, hitna medicina u Velikoj Gorici dobit će dvije ordinacije, jednu opservaciju, a uredile bi se i sanitarne prostorije. Posljednjih 30 godina tamo nisu izvedene nikakve ozbiljne konstrukcije. Naš cilj je opravdan, a to je kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite Velikogoričanima. – zaključio je Gajnik.

Podsjetimo, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije osnovan je odlukom županijske Skupštine 2010. godine, a njegova osnovna djelatnost, hitna medicinska pomoć i sanitetski prijevoz pacijenata, obavlja se u osam ispostava na području županije. Tijekom prošle godine Zavod je izvršio 23.325 intervencija na terenu te 27.879 pregleda u ambulanti, dok je sanitetskih prijevoza bilo ukupno 84.139.