Prijava

Vaša prijava

FOTO Jelačićeva škola nogometa za primjer

[]

Prije desetak dana City portal je objavio poduži tekst o nogometnom klubu Ban Jelačić iz Vukovine i novom treneru seniorskog nogometa Stefanu Rajiću. Domaćini su tada željeli da se spomene i škola nogometa, kojom su ponosni, ali to bi onda poduže potrajalo pa smo spomenuto odgodili. Zbog toga smo specijalno i posebno razgovarali s voditeljem škole Tomislavom Pedišić, ranije plemenitim veznim igračem, ne samo Jelačića.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

– Ima nekoliko razloga zbog čega naša škola zaslužuje pažnju. Osim seniora i veterana, Jelačić ima još sedam selekcija mladeži. To su prstići, početnici, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori te nogometni vrtić. Sveukupno to je blizu 150 mladih nogometaša. Moralo bi se doći tijekom tjedna dok je ljepše vrijeme na naše treninge pod reflektorima na jed(i)nom igralištu koje je obično puno kao i okoliš popunjen roditeljima i malom dječicom – uvodno će Pedišić.

Tko to sve trenira i vodi?

Foto: NK Jelačić

– Trener juniora je Marin Rakuljić, ranije trener naših seniora a radio je i u jednom bivšem prvoligašu u Zagrebu. Kadete vodi Neven Andrišević, prije trener seniorima u nekolicini turopoljskih klubova. Mlađi brat našeg seniorskog trenera Stefana Rajića, Marko Rajić trenira starije pionire. Četiri seniorska igrača Jelačića Mateo Nikić, Ivan Smok, Josip Mihanović i Antoni Prizmić, učitelji su mlađim selekcijama, prstićima, početnicima, mlađim pionirima i nogometnom vrtiću. Ovi posljednji su djeca koja još nisu u procesu natjecanja, a treninge imaju dva puta tjedno bez obaveze članarine. Osim redovnih nogometnih aktivnosti našim igračima pružamo i jedan trening tjedno koje vodi studentica kineziološkog fakulteta Lea Bužan, gdje se baziramo na treninge motorike i koordinacije, što je s utakmicom do 5 aktivnosti tjedno (tu ne ubrajamo najmlaðu natjecateljsku kategoriju) – otkrio je voditelj Jelačićeve škole nogometa.

Pedišić nije želio potencirati i favorizirati rezultate.

Foto: NK Jelačić

– Imamo zapaženih rezultata što veseli, ali primarni cilj nam je formirati zdrave mladiće s radnim navikama u kolektivnom djelovanju. Ipak napominjem(o) kako prstići i početnici, mlađi i stariji pioniri igraju u 1. ŽNL gdje osim nas iz Turopolja još nastupaju jedino HNK Gorica i NK Kurilovec. Kadeti igraju također u 1. županijskoj ligi, a juniori su pri NS Velika Gorica – ispričao je.

Foto: NK Jelačić

Tijekom godine osim redovnih treninga i utakmica, posjećujemo turnire diljem Hrvatske, ali i van naših granica, u čemu nas je ove godine spriječila korona. Isto tako odlazimo na jednodnevne izlete s odigravanjem utakmica pa smo tako ljetos bili u Ravnoj Gori, gdje smo odigrali dvije prijateljske utakmice protiv NK Zamet Rijeka.

Foto: NK Jelačić

– Isto tako naš klub u suradnji sa „planetom nogomet“ i Brankom Pavlicom organizira tri međunarodna turnira od kojih je najpoznatiji Trofej “BAN JELAČIĆ” koji je i ujedno i najjači turnir tog godišta (U-10) u Hrvatskoj, a na kojem sudjeluju svi prvoligaši iz Hrvatske, kao i renomirani klubovi iz okruženja (BiH, Slovenija, Mađarska, Austrija). Nova 2021. godina je deseta jubilarna održavanja turnira i ako sve bude u redu (korona), nadamo se najjačem izdanju turnira do sada – optimist je Tomislav Pedišić koji se na kraju dotaknuo i infrastrukture.

Foto: NK Jelačić

– Zahvaljujući čelnicima Velike Gorice, a trenutno je prvi Ervin Kolarec, u završnoj fazi je uređenje potkrovlja na Jelačićevom nogometnom domu koje će nam, između ostalog, u lošim vremenskim uvjetima poslužiti i kao fitnes dvorana za treninge. Nažalost, moram također kazati kako smo infrastrukturno možda i najlošiji u Turopolju bez pomoćnog terena i poligona za treniranje, a prema broju igrača sigurno zaslužujemo više i bolje. Obećanja da se to popravi stoje, vjerujemo da će do našeg turnira biti i ispunjena – kaže Pedišić.

Foto: NK Jelačić

– Na kraju, ovim putem pozivamo roditelje da upišu svoju djecu u našu školu nogometa, a mi im garantiramo ugodno druženje i kvalitetan rad. Dodatne informacije na 091/664 60 03 (voditelj škole Tomislav Pedišić) – zaključak je Pedišića. Prema tome, Jelačić je na konju, kao što to sugerira i jedna fotografija u galeriji.

Galerija fotografija