Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Ne brojimo koliko je puta Bjelica pobijedio Goricu, ovo je nova priča’

[]

Što se ove prvoligaške sezone tiče, lude, neobične, gotovo i bizarne, sve više vrijedi ona poznata s placa – još malo pa nastalo! Dobro, nije baš da je u bilo kojem smislu došlo vrijeme opuštanja, jer pred Goricom su još dvije velike, zvučne i važne utakmice, ali lijepo je shvatiti da smo se ipak približili kraju, svemu unatoč. Pripremama od dva tjedna unatoč, prekidu od 34 dana usred polusezone unatoč, utakmicama po olujnim vjetrovima i jednodnevnim snijegovima unatoč…

I nakon svega, u posljednjoj domaćoj utakmici u ovoj zaraženoj godini, u grad stiže veliki protivnik. Osijek je to u neku ruku uvijek i bio, ali sad je to pogotovo. Ligaški lider, momčad na čijoj je klupi Nenad Bjelica, klub koji kupuju igrače za stotine tisuće eura… Dakle, po svemu nas čeka velika utakmica.

– Ne znam baš bi li se složio s tim… Svaka utakmica u ovoj ligi za nas je velika, a u ovoj situaciji čak bih rekao da su za nas veće utakmice one protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, u kojima ipak imaš određeni imperativ – kaže trener Gorice Valdas Dambrauskas, čovjek kojem nije prvi put da na stvari gleda malo drukčije, da promišlja o svemu na nekoj drugoj razini.

Ali OK, ako utakmica i nije velika u njegovoj glavi, ako je doista važnije dobivati one koji su dolje na tablici, to i dalje ne znači da Gorica neće napraviti apsolutno sve da napravi nešto veliko. I da, recimo, prekine Osijekov niz utakmica bez poraza, koji traje od trenutka kad je Bjelica zasjeo na klupu. Trener koji je s Goricom igrao osam puta s Dinamom i Osijekom, trener koji u tih osam utakmica ima osam pobjeda…

– Rekao sam to već više puta, pa ću se možda i ponavljati, ali zaista ne vjerujem da prethodne utakmice utječu na one buduće. S nekim protivnicima imali smo više uspjeha, s nekima manje, ali ovo je nova utakmica, a svaka nova utakmica je nova priča. Zaista ne brojim koliko je puta Bjelica pobijedio Goricu, ali znam da je to sjajan trener i sjajan klub, za svaki respekt. Međutim, kao i protiv svakog drugog protivnika, istrčat ćemo na teren sa samo jednom idejom; kako igrati dobro, kako izvršavati zadatke i plan igre. Ako u tome uspijemo, uz atmosferu koju imamo, budemo li odlučni i spremni za ovakvu utakmicu, rezultat će se pobrinuti sam za sebe – vjeruje trener.

U posljednja dva ligaška ogleda, također na domaćem terenu, Gorica je protiv Lokomotive i Slaven Belupa uzela samo jedan bod, iako ih je zaslužila barem četiri. Ili svih šest. Međutim, pobjeda protiv Lokomotive u Kupu u ponedjeljak vratila je Goričane u pobjednički ritam.

– Žao mi je što polusezona završava, jer smo u vrlo dobroj formi, dobro igramo i izgledamo na terenu. Čekaju nas još dva kola u kojima trebamo dati maksimum i vidjeti gdje ćemo biti, ali pokazali smo da smo kvalitetna ekipa. Napravili smo odličan posao, a nadam se da ćemo i nakon pauze pokazati svoje lice i nastaviti gdje smo stali – rekao je Kristijan Lovrić, prvi strijelac Gorice i igrač kojeg svaki protivnik želi zaustaviti.

Dosad u tome često i nisu uspjevali, jer Lovrić je zabio pet od ukupno 11 golova, koliko je Gorica postigla u devet prvoligaških ogleda s Osijekom. Bilo bi sjajno da se niz nastavi, to je važan preduvjet za uspjeh…

– Osijek je s Bjelicom postao bitno drukčija momčad nego ranije, sad definitivno imaju i ozbiljnost, i kvalitetu, i glavu i rep. No mi smo već više puta dokazali da smo spremni za velike stvari, a drago mi je što su u prošloj utakmici zabili i Matar i Mitrović. Naravno da je uvijek bolje kad opasnost po protivnika dolazi s više strana, volio bih da tako bude i u subotu – zaključio je Lovrić.

Nakon Osijeka, osam dana poslije, slijedi još i gostovanje na Poljudu, čime će se zaključiti i ova polusezona. No ajmo korak po korak, prvo vidjeti što se i koliko može protiv Osijeka. Četiri puta dosad Osječani su gostovali u Velikoj Gorici, jedina pobjeda stigla je u jesen 2018., a nakon toga je Gorica uzela sedam od devet bodova u sljedeće tri utakmice.


Dan Grada uz Svetu Luciju i glazbu na ulicama

Modelarska liga Zagrebačke županije