Prijava

Vaša prijava

FOTO Ivan Bekavac MOST-ov kandidat za gradonačelnika

[]

MOST Velike Gorice, u subotu pet minuta do 12 sati, predstavio je svog kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine. Ivan Bekavac je liječnik specijalist koji radi kao anesteziolog u bolnici u Klaićevoj, a trenutno je angažiran u COVID bolnici u Dubravi. Osim toga, Bekavac je i zastupnik u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije te povjerenik MOST-a za Zagrebačku županiju.

– Gorica je za mene grad brojnih neiskorištenih infrastrukturnih i ljudskih potencijala. Nažalost, Gradska uprava ne živi život naših sugrađana, živi neki paralelni svijet sigurnosti i uhljebništva. To nije svijet koji podržava MOST, to nije svijet koji podržava HSP niti građanska inicijativa koja daje potporu mojoj kandidaturi. Mi želimo ravnomjerno i pravedno raspolaganje javnim sredstvima, odgovorno vođenje grada i Gradsku upravu koja će slušati i procijeniti potrebe grada. Mi želimo vratiti povjerenje građana u politiku i zato sam se kandidirao za gradonačelnika. Ja sam uvjeren da se može bolje i da možemo pretvoriti Veliku Goricu iz 50-godišnje spavaonice Zagreba u jedan suvremeni grad u srcu Europe – kazao je Bekavac.

Autobusni kolodvor i prometna povezanost sa željezničkom stanicom samo su neki od problema za koje, kaže Bekavac, rješenja već postoje, ali stoje neiskorištena.

12.12.2020. Velika Gorica – Ivan Bekavac kandidat MOST-a Velike Gorice za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Goričani su Ivana Bekavca upoznali još prošle godine kada se našao na drugom mjestu liste za šestu izbornu jedinicu, odmah nakon Nikole Grmoje koji je i danas došao podržati kandidata goričkih MOST-ovaca.

– Ovo je grad na koji ozbiljno računamo. Uvjereni smo, s obzirom na dobre rezultate MOST-a ovdje u Gorici, gdje smo najjača oporba i u Gradskom vijeću, ali i gdje smo i na parlamentarnim izborima ostvarili fantastičan rezultat od preko 12 posto, da uz potporu nezavisnih građanskih inicijativa, ali i drugih političkih stranaka, da će naš Ivan doći do drugog kruga. A, kada uđe u drugi krug, očekujemo pobjedu – poručio je ispred Muzeja Turopolja saborski zastupnik i politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja.

Već na predstavljanju MOST-ovog kandidata za gradonačelnika, potporu su mu dali i gorički HSP te Inicijativa za bolju Goricu, čiji je član Alan Šembera također bio MOST-ov kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima.

– Vjerujemo da je konačno došlo vrijeme da s pravim i poštenim ljudima Velika Gorica krene u novom smjeru. Vjerujemo da je, s obzirom da su oni koji su godinama vodili ovaj grad sijali metastaze, ovom gradu potreban liječnik. HSP je donio odluku jer vjeruje da je doktor Ivan Bekavac čovjek koji može riješiti te metastaze i povesti Goricu u novom smjeru, dati  priliku ljudima, ne samo po podobnosti, već isključivo po stručnosti i da konačno počnemo društvo okrupnjavati, a ne raslojavati kako se radilo godinama – kazao je predsjednik goričkog HSP-a Lucijan Maslać.

Na kraju, Ivan Bekavac je kazao kako će voditi afirmativnu kampanju, ali će ukazivati i na probleme s kojima žive Goričani.

– Svi se moramo uključiti u promjenu. Nadam se da će i oni koji u ovih 10 godina nisu sudjelovali u izbornom procesu shvatiti da je potrebno uključiti se. Računam na podršku MOST-ovih glasača, a potpora MOST-u raste, i nadam se da ćemo kroz naredno vrijeme zadobiti povjerenje svih građana – zaključio je Ivan Bekavac.

Galerija fotografija