Prijava

Vaša prijava

DV Lojtrica osvojio drugo mjesto na natjecanju za najbolji vrtić u Hrvatkskoj

[]

Dječji vrtić Lojtrica osvojio je drugo mjesto na natjecanju za najbolji vrtić u Hrvatskoj koje organizira portal Gradonačelnik.hr. U konkurenciji je bilo 38 dječjih vrtića, a titulu najboljega odnio je vrtić Leptirići u sklopu DV Vukovar. Na trećem mjestu je

– Ovaj je vrtić snažno ekološki osviješten, uključeni su u brojne međunarodne projekte na polju ekologije i zaštite okoliša, te su dobili i niz međunarodnih priznanja. Uz rano učenje engleskog i sportski program, svojim polaznicima nude alternativni Montessori te glazbeno-scenski program. Organiziraju ljetovanja i zimovanja, školu klizanja, plivanja, rolanja, posjete kinu, kazališta, ritmiku i ples… Imaju i besplatne igraonice za potencijalno darovitu djecu, programe prevencije zlostavljanja, igraonice za djecu iz socijalno-deprivirane sredine, te besplatne programe za predškolce koji ne pohađaju redovni program. Što se tiče nadstandarda u prehrani i opremljenosti vrtića, djeci nude izbor, svaki dan imaju dva jelovnika u obroku doručka, a na raspolaganju su im čak dvije sportske dvorane sa  spravama i rekvizitima – za djecu od 1-3 godine i za djecu od 3-7 godina – piše u obrazloženju ocjene stručnog žirija, kojeg su činili ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik te Zdravko Ivić ispred projekta gradonačelnik.hr.

Dodajmo i kako je za najljepši vrtić u Hrvatskoj među njih 56 u konkurenciji izabran DV Maslačak iz Belišća, drugo mjesto pripalo je DV Drinovci iz Drniša, a treći je DV Potjeh iz Slavonskog Broda.