Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Respekt Hajduku, ali mi idemo po pobjedu!’

[]

Bila je to subota, 22. veljače 2020. godine, u vrijeme kad se tek počelo za ozbiljno pričati o tom nekakvom korona virusu, o toj nemani koja je pokušala ukrasti nam godinu, i životno i nogometno. Na stadionu na Poljudu igrala se prvenstvena utakmica, domaći Hajduk dočekao je Goricu. Bilo je to, ispalo je, ugodno sportsko poslijepodne za Splićane, jer zabili su šest komada i do nogu potukli protivnika koji im je do tad znao raditi ogromnen probleme.

Tih zlosretnih 0-6 stajalo je posla Sergeja Jakirovića, na čuđenje velikog dijela domaće nogometne javnosti. Iz ove perspektive, čini se kako su klupski čelnici dobro osjetili trenutak, a zatim i odabrali pravog čovjeka da nastavi tamo gdje je toliko uspješni Jakirović stao. Došao je Valdas Dambrauskas, u tom trenutku potpuni anonimus, ali priča se rasplela tako da je nepunih deset mjeseci poslije Gorica – na štihu!

U cijelom ovom kaosu s koronom, unatoč ponekom posrtanju i nesretno ispuštenom bodu, Gorica je isplivala kao momčad koja je spremna boriti se za sam vrh ljestvice. Ono što se prošle subote dogodilo u Velikoj Gorici, onih 4-1 protiv Osijeka, pokazalo je da je to definitivno tako. I s takvim stavom, s takvim gardom, Gorica dolazi na Poljud, kod uzdrmanog Hajduka. Na kojem u međuvremenu niti jednom nije zaigrala…

– Veselimo se prilici da se nadmećemo s ovako dobrim protivnikom, a meni je jako drago i što ću prvi put doći na Poljud – kaže trener Dambrauskas, kojeg je u ljetošnjem obilasku obale fasciniralo koliko ljudi u Dalmaciji vole Hajduk.

Navijača ovoga puta neće biti, ali to je već stara vijest. Igrači su naviknuti na prazne tribine, ovdje će biti riječ samo o onome što će se događati na terenu. I tko će biti bolja u utakmici koja bi mogla spadati u kategoriju “run&gun”… Trči i pucaj.

– Nemamo što kriti, želimo pobijediti na Poljudu! Rekspektiramo Hajduk, ne pada nam napamet podcijeniti ga, respektiramo njegovu tradiciju i povijest, ali to ne znači da mi nećemo stvarati svoju povijest. Utakmica protiv Osijeka bila je sjajna, ali sve te pobjede brzo odu u zaborav. Stvarati povijest možeš jedino ako ponavljaš takve rezultate – kaže Litavac na goričkoj klupi.

Hajduk je u lošem razdoblju, s novim predsjednikom i privremenim trenerom, u krizi rezultata, ali najpametnije je ne zaboraviti da je Hajduk uvijek Hajduk…

– Naravno, bez obzira na sve. Imaju svoju kvalitetu, to je jasno, no za nas je uvijek najvažnije da se fokusiramo na to da odradimo svoj plan. Kao što, primjerice, to učinili protiv Osijeka – dodao je Dambrauskas.

Problema s ozljedama ima, neće biti Mudrinskog, Delfija i Steenvoordena, no Goričani su nasmijani, optimistični, ambiciozni… I takvi će, uvjereni smo, biti i na Poljudu od 17.05 minuta.