Prijava

Vaša prijava

Žaba, medvjed i delfin novi stanovnici vrtića Ciciban

[]

Kako bi naši najmlađi sugrađani setekli naviku odgovornog zbrinjavanja otpada, v.d. gradonačelnka Krešimir Ačkar i predsjednik uprave VG Čistoće Ivan Rak, Dječjem vrtiću Ciciban dodijelili su spremnike za razvrstavanje otpada u obliku životinja. Tako su delfin, medvjed i žaba postali novi stanovnici ovog goričkog vrtića.

– Privlačne oblikom i izgledom, nove kante za smeće nalazit će se u dvorištu vrtića, a sve kako bi djeci bilo ugodnije i ljepše. Učimo ih odvajanju otpada, u koju kantu ide koje smeće. Tako ujedno njegujemo i ekološki odgoj – naglasila je ravnateljica DV Ciciban Tatjana Karlović.

Vrtić ima i status Eko škole pa se radi na razvijanju eko svijesti, ali i u suradnji s roditeljima o zdravom načinu prehrane. – Organizirali smo  Food art radionice gdje su se djeca upoznavala s raznim namirnicama. S obzirom da su oni vizualni tipovi, kroz sudjelovanje u pripremanju voća i povrća na drugačiji i zanimljiviji način, svidjelo im se ono što do sada možda nisu htjeli jesti – dodaje Karlović.

21.12.2020. Velika Gorica – Dječji vrtić Ciciban dobio kante za recikliranje otpada. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Do iduće godine planiramo ovakvim spremnicima opskrbiti sve vrtiće na području Velike Gorice – ističe Rak dodajući kako je bitno brigu o okolištu usađivati od malih nogu. -To je jedan dobar model da naš grad pozicioniramo kao jedan od najboljih gradova primjera u Hrvatskoj.

Ovo je samo dio projekta uspostave novog sustava gospodarenja otpadom, a u narednim mjesecima raspodjelit će se ukupno 22 tisuće posuda za razvrstavanje otpada. Njih će dobiti 10 tisuća korisnika kako bi razvrstavali otpad na “kućnom pragu”. Time će se zaokružiti cijela priča o Gospodarenju otpadom na goričkom području, naglasio je Rak spomenuvši i kako će uskoro krenuti s iskopavanjem podzemnih kontejnera čime bi se rasteretila spremišta stambenih zgrada.

21.12.2020. Velika Gorica – Dječji vrtić Ciciban dobio kante za recikliranje otpada. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr