Prijava

Vaša prijava

Košarkaši igraju i između blagdana: ‘Moramo pronaći svoj ritam’

[]

Dva dana prije Božića košarkaši Gorice trebali su igrati na domaćem parketu protiv Cibone, no utakmica je odgođena zbog korona virusa. I teško da je ikoga u goričkom klubu to posebno šokiralo, jer odgode iz spomenutog razloga ove su sezone gotovo pa češće od normalno odigranih utakmica. Više puta je korona izbacivala igrače Josipa Sesara iz ritma, što se vidjelo i u posljednje dvije utakmice, kad su Goričani morali potpisati poraze od Splita doma, pa zatim i Zadra u gostima.

A tri dana nakon Božića, ne bude li nekih promjena u posljednji trenutak, Gorica će igrati protiv Alkara. Sinjani dolaze u Veliku Goricu u ponedjeljak od 17 sati.

– Očekuje nas teška utakmica jer nam je ritam narušen stalnim prekidima zbog korona virusa. Osim toga, Alkar je respektabilna momčad, imaju dvije pobjede u zadnje tri utakmice, a i ovu treću su izgubili za pola koša. Moramo zaustaviti Echolsa i Varencea, ali i ostale igrače poput Granića i Vučića – kaže gorički Slovenac Maj Kovačevič.

Upravo je posljednji od nabrojenih, Ivan Vučić, sve do kraja prošle sezone nosio dres Gorice s velikim uspjehom, a novi uspjeh traži i aktualni kadar.

– Igramo na domaćem terenu, pokušat ćemo nametnuti svoj ritam i svakako se nadamo pobjedi. Bez obzira na njihove kvalitete, mi prvenstveno razmišljamo o sebi i svojem nastupu. Bitno je da se svi podredimo timskoj igri jer tad i kvalitete pojedinih igrača dolaze najviše do izražaja, a ova je momčad prepuna kvalitetnih igrača – istaknuo je Kovačevič.

Gorica nakon 11 odigranih utakmica ima omjer 8-3 u prvenstvu, gura jako dobro, no sve bi bilo još i puno lakše da nije svih tih problema s prekidima, odgodama, otkazivanjima…

– Zadovoljan sam svime u Gorici, dobro igramo, dobro radimo u postojećim okolnostima i siguran sam da ćemo u drugom dijelu prvenstva biti još puno, puno bolji – zaključio je Maj Kovačevič.