Prijava

Vaša prijava

COVID 19: Stiglo cjepivo u Zagrebačku županiju!

[]

– Nadamo se da je ovo točka preokreta i da ćemo ubuduće lakše disati. Ovo je, vjerujem, važan trenutak za Zagrebačku županiju jer smo iscrpili sve metode borbe protiv koronavirusa. – rekao je jutros prilikom preuzimanja cjepiva Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, koji je naglasio kako je i sam prebolio ovu bolest i preporučuje cijepljenje. Od 675 doza cjepiva, 640 namijenjeno je domovima za starije i nemoćne osobe i 35 doza za djelatnike hitne medicinske pomoći na području županije.

Uz policijsku pratnju vozilom županijske civilne zaštite cjepivo protiv koronavirusa za cijelu Zagrebačku županiju stiglo je u zaprešićki Dom zdravlja. Foto: Sanjin Vrbanus

– Odmah jutros kreće isporuka prvih 30 doza domovima za starije i nemoćne osobe, a prvi će biti cijepljeni štićenici u domu u Jakovlju. – rekao je specijalist epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Boris Ljubić. – Naši stavovi su jasni po pitanju cijepljenja. Pozivamo građane da se cijepe, jer se gotovo cijelu godinu borimo s epidemijom koronavirusa. – kazao je Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić. Naglasio je kako je u proteklom periodu na području Zagrebačke županije odbijeno 60 posto zahtjeva za izdavanje propusnica, a 40 posto zahtjeva je imalo opravdan razlog za putovanje van Županije. Riječ je o ukupno gotovo 16.000 zahtjeva, a trenutno su preko sustava e-propusnica obrađeni svi zahtjevi, dok je oko 2 posto koji su pristigli putem elektroničke pošte još u obradi.

Očekivanom tjednom dinamikom u narednom periodu, kako je i najavila Vlada Republike Hrvatske, bit će isporučeno između 17 i 20 tisuća doza cjepiva, kako bi se pandemija stavila pod kontrolu.