Prijava

Vaša prijava

Evo na koji broj telefona mladi mogu zatražiti psihološku pomoć

[]

Frustracija zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

Kako bi se mladima pružila psihološka pomoć i očuvanje mentalnog zdravlja, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora, pokrenuli su projekt “BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”

Prema prikupljenim informacijama, srednjoškolci iz raznih dijelova Republike Hrvatske istaknuli su i kako imaju potrebu za razgovorima o mentalnom zdravlju sa stručnom službom škola na satovima razrednika, ali i da im većini nije ugodno tražiti izravnu pomoć za svoja psihička stanja. Većina ih je navela kako bi se anonimno javili i potražili psihološku pomoć stručnjaka jer među prijateljima osjete kako se mladi teško nose u okolnostima izazvanim koronavirusom.

„Mladima želimo poručiti kako ih razumijemo, te se nadamo da će im ovaj vid podrške biti jedan od načina za lakše prebrođivanje trenutačne situacije“, poručila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

Otvorena je 21 telefonska linija za pomoć mladima u 20 županija i gradu Zagrebu, a broj za mlade u Zagrebačkoj županiji je 095 7017 913.


Učiteljski Oskar u rukama naše Marine Mužek