Prijava

Vaša prijava

Policija apelira: Mole se građani da ne idu u Sisak i Petrinju

[]

Iz policije mole građane da ne kreću prema potresom pogođenim područjima. Petrinja i Sisak su mali gradovi, pa gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

– S obzirom da Policijsku upravu zagrebačku, s potresom pogođenim područjima, povezuju prometnice koje prolaze kroz područje Velike Gorice i Ivanić Grada, te Mraclina i Križa, preporuka je da se ne kreće pomoć pružati indivudalno, bez obzira o kojem se obliku pomoći radilo, već da se to učini preko onih koji su opremeljeni i organizirani – kažu iz policije.

Svi koji žele pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, mogu to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr.