Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci apeliraju da Novu 2021. dočekamo bez petardi i vatrometa

[]

Danas je zadnji dan 2020. godine. Ni po čemu ovo nije bila uobičajena godina, pa ju možda ne bi bilo loše ispratiti na neuobičajen način – bez vatrometa i petardi. Grad Velika Gorica već je odlučio kako ove godine neće biti novogodišnjeg vatrometa, već će sredstva za njega biti preusmjerena u fond pomoći za Petrinju, Glinu i Sisak. Na Facebook stranici “Vatrogasci – oni su naši heroji”, vatrogasci su sve građane zamolili da Novu Godinu ne dočekaju pucnjevima.

Dirljivu poruku vatrogasaca prenosimo u cijelosti:

“Sutra je stara godina, čekamo novu 2021…
Bilo bi predivno da ne puca se, i upotrebljava pirotehnika i ostala oruđa koja prave buku i štetu.
Dosta se pucalo za vrijeme rata…u Petrinji, Glini, Pokupskom, Sisku, Kravarskom…neću nabrajat dalje druga mjesta…i druga mjesta, sada razorena potresom…
Pomozimo jedni drugima, jedni druge trebamo.
Nemam razloga veseliti se, pogotovo sada.
Nemaju svi topli dom, pitku vodu, hranu, odjeću, deku…radije pomozite drugima, nego da novac potrošite na nešto što čete spaliti, a jedna obitelj se može istom svotom nahraniti, ugrijati, tjedan dana. Obično večina vas potroši na pirotehniku i ostale naprave, stvarčice, popriličnu svoticu, samo nek djete ima. U krivu ste, totalno.
Pokažimo dostojanstvo, podršku ljudima koji su izgubili sve. Ne dozvolite da vaši vatrogasci imaju pune ruke posla, i ovako imaju, dodatno je nepotrebno.
Ljudi, držite se, niste sami…”