Prijava

Vaša prijava

Topolnjak: Do povratka učenika, popravit će se sva oštećenja na školama

[]

Razorni potres koji je prije tjedan dana pogodio područje Petrinje oštetio je i brojne objekte na goričkom području. Od škola i vrtića, najveća oštećenja zadobila je Područna škola Dubranec koja je zbog statičke nestabilnosti proglašena neupotrebljivom.

– Ovlašteni statičari će napraviti elaborat procjene što dalje sa školom. Zahtijeva li neke veće popravke ili je treba rušiti. Kod drugih škola i vrtića se radi o većim i manjim oštećenjima. Ravnatelji su dobili naloge da krenu u popravak tih oštećenja i do početka nastave, 18. siječnja, sve škole bi trebale biti u upotrebi, osim ove u Dubrancu, a učenici bi se sigurno trebali vratiti u škole – kazao je Neven Topolnjak, pročelnik gradskog Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Statički su svi vrtići ispravni, iako imaju oštećenja.

– Jedino kod stare škole u Velikoj Mlaki treba vidjeti jednu gredu i stručno procijeniti. U Vukovini i Buševcu su isto veća oštećenja koja treba ukloniti da bi djeca mogla biti unutra. Vrtići rade normalno, srećom škole nije ni bilo, a do 18. siječnja će se sva oštećenja popraviti – kazao je Topolnjak.