Prijava

Vaša prijava

Djeca prva mališanima s potresom pogođenih područja nose 570 slatkih božićnih paketića

[]

Udruženje Djeca prva, humanitarna udruga koja ima sjedište u Zagrebu, a djeluje i na području Velike Gorice, odlučilo je najmlađima s područja potresom pogođenih područja darovati slatke paketiće uoči pravoslavnog Božića. Dio poklona sami su osigurali, a ostatak u suradnji s vrijednim goričkim humanitarcima VG Legacy.

– Djelovali smo u DV Velika Gorica u Vukovini i u Velikoj Mlaki smo jednom tjedno imali igraonice za djecu i roditelje. S obzirom na okolnosti i to da sada ne radimo, odlučili smo kako ćemo dio toga što inače poklanjamo za katolički Božić, pokloniti djeci s potresom ugroženih područja. Dio paketa smo mi prikupili, a ostatak paketa i igračaka su donacije građana Velike Gorice i šire – kazala je odgojiteljica Sandra Toplek koja već dugi niz godina vodi i igraonice za udruženje Djeca prva.

– Kolegice koje su inače aktivne u našoj organizaciji su nas potaknule da napravimo jednu donaciju božićnih paketića budući da je danas pravoslavni Badnjak. Osigurali smo 570 paketića za djecu pravoslavne vjeroispovijesti koji sutra idu u Dvor, Glinu i Kostajnicu da im malo ipak nešto omogućimo da dobiju ispod bora, ako će ga imati, ili barem predodžbu da idemo u nešto malo normalnije – objasnila je Sanja Orešković Vrbanec, programska voditeljica udruženja Djeca prva.