Prijava

Vaša prijava

U Kravarskom pokušavaju pokriti sve kuće prije najavljenog snijega

[]

Nakon jučerašnjeg potresa od 5.0 po Richteru, na području općine Kravarsko bilježe nova oštećenja. Na terenu su trenutno tri ekipe s autodizalicama koje popravljaju oštećenja, kako ona ranija tako i ova novonastala.

– Palo je još desetak dimnjaka koji su napravili manju štetu i pukotine u zidu koje su bile malo su se proširile. Ima dodatnih oštećenja, ali nisu katastrofalna. Nadamo se ćemo tijekom današnjeg dana pokriti sve kuće da ne bi snijeg ljudima padao u kuće. Na terenu su i dva dimnjačara koji pregledavaju dimnjake kako se ne bi netko zapalio i da ne dođe do požara budući da su neki dimnjaci skinuti pa se dim priručnim cijevima pušta van iz tih kuća. Dimnjačari će i izmjeriti dimnjake pa ćemo dati ljudima materijal da ih obnove – kazao je Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko, te dodaje kako su već počeli mještanima davati financijsku pomoć za obnovu manjih oštećenja na kućama.

– Mi smo krenuli u obnovu bez obzira što se trese i dalje – zaključio je Kolarec.

Prema prvim informacijama, jer statičare za detaljnije preglede na području Kravarskog i Pokupskog očekuju danas, 20-ak obitelji nije u svojim domovima i ne smiju biti u svojim kućama. Šest obitelji nalaze se u hotelu u Velikoj Gorici, Općina je postavila šest kontejnera za smještaj isto toliko obitelji, a ostali su kod rodbine, prijatelja i susjeda.

– Budući da znamo da je u kontejnerima jako teško živjeti, tražimo prazne vikendice na području općine koje bi iznajmili, a trošak će pokriti Općina. Mislimo da ćemo uspjeti naći kvalitetnije kuće, ili vikendice ili one kuće koje su prazne, kako ljudi ne bi morali biti u kontejnerima, i da mogu živjeti normalno – kazao je Kolarec.